Διοίκηση & Εκπαιδευτές

Παναγιώτης Απότσος

  • Faculty: Συμβουλευτική, Ψυχοθεραπεία, Διευκόλυνση, Εποπτεία
  • Degrees: B.Sc, Pg. Dip., M.Sc., ECP

Παναγιώτης Απότσος  B.Sc, Pg. Dip., M.Sc., ECP

Ο Παναγιώτης πήρε το πρώτο πτυχίο του από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1999 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική στο ICPS, την οποία ολοκλήρωσε το 2003 με την απόκτηση του Post-Graduate Diploma in Person-Centred Counselling από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (UK). Στη συνέχεια σπούδασε στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβε την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθήνας. Κατά την περίοδο 2003-2004 και 2007-2008 εκπαιδεύτηκε/συνεργάστηκε στη διευκόλυνση Ομάδας Προσωπικής Ανάπτυξης από την Πόλυ Ιωσηφίδη και τον Ιούλιο Ιωσηφίδη αντίστοιχα.
 
Συμμετείχε με παρουσίαση στο Διεθνές Συνέδριο Προσωποκεντρικής Προσέγγισης που έγινε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2009. Διετέλεσε μέλος της Ομάδα Δράσης των Συμβούλων χωρίς Σύνορα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ). Το 2009 εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της ΕΕΣ και στη συνέχεια διετέλεσε Πρόεδρός της μέχρι  το 2011.
 
Το 2009 έγινε δεκτός στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εξειδίκευσης (MSc),  της Ανώτατης Nοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας – Τμήμα Ψυχικής Υγείας, από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα το 2011.  Έχει ολοκληρώσει το 4ο έτος της Προσωποκεντρικής Ψυχοθεραπείας και έχει λάβει το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Ψυχοθεραπείας. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στο τεστ μελανοκηλίδων του Rorshach. Εκπαιδεύτηκε στη Διάγνωση και Θεραπεία των Ψυχοσεξουαλικών Διαταραχών στο διετές Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).
Εργάστηκε ως Καθηγητής, Διευκολυντής και Εσωτερικός /Εξωτερικός Επόπτης στο Athenian College.
 
Συμμετέχει στη Θεραπευτική Ομάδας του Σεξουαλικού Ιατρείου στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Επίσης είναι εξωτερικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών (ΕΨΜ) Β. Ελλάδας. Εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος / Ψυχο-Σεξολόγος και ασκεί Εποπτεία στη Συμβουλευτική. Έχει συνεργαστεί με τοπικές εφημερίδες γράφοντας άρθρα ψυχολογικού ενδιαφέροντος. 
 
Ο  Παναγιώτης είναι μέλος: του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της WAPCEPC (World Association for Person Centered & Experiential Psychotherapy & Counselling), και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας.
 
Συνεργάζεται με το ΕΨΜ ως εκπαιδευτής και επόπτης στο πρόγραμμα «Professional Diploma in Person-Centred Counselling» και έχει επεξεργαστεί και παρουσιάσει τα σεμινάρια «Επαγγελματικά θέματα Συμβουλευτικής & Δεοντολογία» και «Εισαγωγή στις Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές». Έχει συμετάσχει επίσης ως κεντρικός εισηγητής σε δύο πανελλήνια συμπόσια του ΕΨΜ. Στα επιστημονικά/κλινικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη της Προσωποκεντρικής Θεωρίας και Θεραπείας σε τομείς συγκεκριμένων διαταραχών όπως είναι οι Ψυχοσεξουαλικές, καθώς και η έρευνα της ποιότητας ζωής στην Ψυχιατρική Αποκατάσταση. 
 
Δημοσιεύσεις 
 
Απότσος Π. «Η Επίδραση της Προσωποκεντρικής Θεραπείας στην οργανισμική πραγματικότητα». Η Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία Σήμερα - Διαδρομή και Προκλήσεις. Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου. Κοντύλι, Αθήνα 2012: σ.  215-220.
 
Απότσος Π. «Η Εικαστική Θεραπεία στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές». Ψυχιατρική 2012; 23(3):245-254. 
Last modified onΣάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 19:23

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
Όροι και Προϋποθέσεις

Log in