Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Κέντρο Εκπαίδευσης

Κέντρο Εκπαίδευσης

Ψηφιακή Πλατφόρμα Μάθησης

Ψηφιακή Πλατφόρμα Μάθησης

 
Οι φοιτητές του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών έχουν πλήρη πρόσβαση σε ένα πλέγμα ψηφιακών υπηρεσιών, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μάθησης του Κέντρου.

ΕΨΜ E-Learning

Το ΕΨΜ E-Learning είναι η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών, μέσω της οποίας οι φοιτητές αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων, σε ωρολόγια προγράμματα, εγχειρίδια και ανακοινώσεις, συμπληρώνουν ερωτηματολόγια αξιολόγησης, υποβάλλουν τις εργασίες τους, επικοινωνούν με τους συμφοιτητές και καθηγητές τους και λαμβάνουν ανατροφοδότηση για την πρόοδό τους. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο μάθησης, που βοηθά στη διατήρηση της επικοινωνίας των φοιτητών με το Κέντρο και το πρόγραμμα σπουδών, συμπληρώνοντας τη φυσική τους παρουσία στα μαθήματα.

 

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Η ψηφιακή πλατφόρμα μάθησης του ΕΨΜ αποτελεί  την πύλη πρόσβασης στην ηλεκτρονική του βιβλιοθήκη. Χιλιάδες e-books, επιστημονικά περιοδικά, βάσεις δεδομένων, ερευνητικά αποτελέσματα, εταιρικές αναφορές και εφημερίδες είναι διαθέσιμα στους φοιτητές για να τους υποστηρίξουν στη διαδικασία μελέτης και έρευνας. Οι ψηφιακές υπηρεσίες της βιβλιοθήκης του Κέντρου περιλαμβάνουν on-line αναζήτηση βιβλίων, έλεγχο διαθεσιμότητας, κράτηση βιβλίων και επέκταση δανεισμού.

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2017 το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών έχει λάβει άδεια Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με Α.Π.  ΕΟΠΠΕΠ 3374/2017, 5700/2017 και κωδικό απόφασης 2101510. Οπότε το ΕΨΜ πλέον τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας, Θρησκευμάτων και Δια Βίου Μάθησης.

Οπότε:

  1. Τα προγράμματα μοριοδοτούνται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) σύμφωνα με την Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομίσθιων εκπαιδευτών Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) με Αρ. Πρωτ.4259/221/01.09.2016.
  2. Τα προγράμματα μοριοδοτούνται με 2 μόρια σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Αρ. Πρωτ: K1/122460/25-07-2016 «Κριτήρια Μοριοδότησης για την επιλογή Συμβούλων Ψυχολόγων στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.)».
  3. Τα προγράμματα μοριοδοτούνται με το μέγιστο αριθμό μορίων (2) στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) του ΟΑΕΔ σύμφωνα με το ΦΕΚ 1961/30/06/2016 με τίτλο «Καθορισμός Κριτηρίων και διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής, των με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου εκπαιδευτών ενηλίκων, των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.), των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Σ.Ε.Κ.) και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ».
  4. Τα προγράμματα εξασφαλίζουν ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ).

Τμήμα Βιωματικής Εκπαίδευσης


Η εκπαίδευση όπως προσφέρεται στο Ε.Ψ.Μ βασίζεται στις φιλοσοφικές αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και διέπεται από το σεβασμό προς τη μοναδικότητα του κάθε συμμετέχοντα και από την προσπάθεια ανάπτυξης της ξεχωριστής προσωπικότητάς του.

Περισσότερα

Πώς να υποβάλετε αίτηση εγγραφής

  1. 1ο Βήμα: Συμπληρώνετε πλήρως και υποβάλετε την ηλεκτρονική φόρμα ενδιαφέροντος, τσεκάροντας τα πεδία που σας ενδιαφέρουν. Συμπληρώνετε επίσης, λοιπές πληροφορίες και στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στο ενδιαφέρον σας με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  2. 2ο Βήμα: Σας αποστέλλουμε με e-mail την αίτηση εγγραφής, η οποία είναι σε μορφή αρχείου word.
  3. 3ο Βήμα: Κάνετε λήψη του αρχείου της αίτησης εγγραφής στον υπολογιστή σας, ώστε να έχετε δυνατότητα επεξεργασίας. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία της αίτησης και κάνετε αποθήκευση του αρχείου. Στη συνέχεια αποστέλλετε την αίτηση ως συνημμένο αρχείο με e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  4. 4ο Βήμα: Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 25510 83782.

Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο

Η ακαδημαϊκή χρονιά στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών - Τμήμα Βιωματικής Εκπαίδευσης αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και ολοκληρώνεται 31 Ιουλίου. Το διάστημα μεταξύ 1ης και 31ης Αυγούστου το Ε.Ψ.Μ παραμένει ανοιχτό δίχως να πραγματοποιούνται όμως εκπαιδευτικές δραστηριότητες την περίοδο αυτή.

 

Εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Οι συναντήσεις για τις νέες εκπαιδευτικές ομάδες στο πρόγραμμα της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, ξεκινούν τον Οκτώβριο κάθε έτους και διαρκούν όλο το χρόνο, εκτός από το μήνα Αύγουστο.

Οι ημερομηνίες συναντήσεων των εκπαιδευτικών ομάδων καθορίζονται με συναπόφαση από τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές κατά την πρώτη συνάντηση κάθε ακαδημαϊκής χρονιάς.

Οι ημερομηνίες παράδοσης των εργασιών περιλαμβάνονται στους οδηγούς σπουδών.

 

Μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στην Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία και την Οικογενειοκεντρική Θεραπεία.

Οι συναντήσεις για τις νέες εκπαιδευτικές ομάδες ξεκινούν το Δεκέμβριο κάθε έτους και διαρκούν μέχρι και τον Ιούλιο.

Τα μαθήματα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση επίσης διαρκούν όλο το χρόνο, εκτός από τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι ημερομηνίες παράδοσης των εργασιών περιλαμβάνονται στους οδηγούς σπουδών.

 

Αργίες:

Το Ε.Ψ.Μ παραμένει κλειστό στις ακόλουθες ημέρες:

  • Από τις 24 Δεκεμβρίου έως και τις 26 Δεκεμβρίου.
  • Από τις 30 Δεκεμβρίου έως και τις 2 Ιανουαρίου.
  • Στις 6 Ιανουαρίου.
  • Την Καθαρά Δευτέρα.
  • Από την Μ. Πέμπτη κάθε έτους έως και την Δευτέρα του Πάσχα.
  • Την 1η Μαΐου.
  • Την ημέρα του Αγίου Πνεύματος
  • Από τις 6 Αυγούστου έως και τις 22 Αυγούστου

Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης


Η εκπαίδευση στη Συμβουλευτική & την Ψυχοθεραπεία, όπως προσφέρεται στο Ε.Ψ.Μ βασίζεται στις φιλοσοφικές αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και διέπεται από το σεβασμό προς τη μοναδικότητα του κάθε συμμετέχοντα και από την προσπάθεια ανάπτυξης της ξεχωριστής προσωπικότητάς του.

Σύμφωνα με την  Προσωποκεντρική Προσέγγιση  η πιο σημαντική προσφορά του Συμβούλου στη θεραπευτική του σχέση, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Η προσωπική του ανάπτυξη είναι αυτή που συντελεί στη δημιουργία μιας ισότιμης, αυθεντικής σχέσης με τον πελάτη του.

Τα προγράμματα του Τμήματος είναι βιωματικά.  Οι εμπειρίες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα που αναδύονται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των μελών των εκπαιδευτικών ομάδων επενδύονται με θεωρία - προσωποκεντρικής και άλλων προσεγγίσεων, ψυχοπαθολογίας, δεοντολογίας, μεθοδολογίας-έρευνας -  η οποία είναι πάντα σχετική με τα θέματα που έχουν προκύψει.  Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται η διαδικασία με ασκήσεις εφαρμογής στη συμβουλευτική. Αυτές οι ασκήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αναδύονται και πάλι συναισθήματα, απορίες και συνειδητοποιήσεις οι οποίες και πάλι συνοδεύονται από θεωρητική ανάλυση και από εφαρμογές της νεοαποκτηθείσας μάθησης. 


 Το πρόγραμμα αυτό σας παρέχει εκπαίδευση στην Συμβουλευτική Προσωποκεντρικής Προσέγγισης σε θεωρητικό και βιωματικό πλαίσιο. Έχει σχεδιαστεί με βάση τα δύο πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση που δημιουργήθηκαν στην Αμερική το 1980 από τον Carl Rogers το πρώτο και τους Curties Graf, Ruth Stanford και Peggy Natiello το δεύτερο. Έτσι, μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις έχετε τη δυνατότητα να εξασκηθείτε σε Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Συμβουλευτικής Ψυχολογίας και στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Η έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη δίνεται και μέσω των ομάδων προσωπικής ανάπτυξης, εξάσκησης και εποπτείας. Τελικός στόχος είναι να αποκτήσετε πλήρη και ολοκληρωμένα εφόδια για μία επιτυχημένη και αξιόπιστη επαγγελματική άσκηση της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε διάφορα πεδία. Το πρόγραμμα επομένως ενδιαφέρει όλους εσάς που επιδιώκετε να γίνετε επαγγελματίες θεραπευτικοί σύμβουλοι. Το πρόγραμμα αποτελείται από 3 κύκλους – στάδια και τουλάχιστον 950 ώρες συνολικής εκπαίδευσης. Για τη μετάβαση στο 2οστάδιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοκλήρωση του 1ου σταδίου, ομοίως και για τη μετάβαση στο 3ο στάδιο, η ολοκλήρωση του 2ου σταδίου. 

Περισσότερα...


 Το πρόγραμμα λειτουργεί σε δύο παράλληλους κύκλους:

Α) Μετεκπαίδευση σε Θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy: “Ποιός ακούει τα παιδιά;” : Διάρκεια: 8 μήνες (100 εκπαιδευτικές ώρες, Δεκέμβριος-Ιούλιος)

Ή (για εκπαιδευμένους συμβούλους / ψυχοθεραπευτές / επαγγελματίες ψυχολόγους / ψυχιάτρους με κλινική εμπειρία ):

Β) Εκπαίδευση στο Παιδοκεντρικό Play Therapy & Προσωποκεντρική Οικογενειακή Θεραπεία: Η μοναδική ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο PlayTherapy με  πρακτική στην Ελλάδα! 

Διάρκεια: 1 έτος με την πρακτική (180 εκπαιδευτικές ώρες, Δεκέμβριος - Νοέμβριος)

  • Έναρξη: Δεκέμβριος 2017

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: Ψυχολόγους / Παιδοψυχολόγους, Παιδιάτρους / Παιδοψυχίατρους, Συμβούλους / Ψυχοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές κτλ.

Τύπος προγράμματος: Ευέλικτο (flexible) πρόγραµµα, εύχρηστο για επαγγελματίες/ εργαζόμενους(adult learning) εκπαιδευόμενους από απόσταση (distancelearning) 1 Σάββατο ή Σαββατοκύριακο/Μήνα & 1 εντατικό τετραήμερο στο τέλος.

Ειδικό μειωμένο κόστος για φοιτητές, ανέργους & εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων!

Περισσότερα...


“Ποιός ακούει τα παιδιά;”*
Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης σε Θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy:
CERTIFICATE IN CHILD PSYCHOLOGY AND PLAY THERAPY ISSUES
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΡΕΦΩΝ, ΝΗΠΙΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ*
Απευθύνεται: Σε φοιτητές ή επαγγελματίες με εκπαίδευση ή και επαγγελματική εμπειρία σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους - βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, παιδιάτρους, επισκέπτες υγείας.

Περισσότερα...
 

Υποκατηγορίες

  • Εκπαίδευση στα Test

    Ο τομέας των προβολικών μεθόδων βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη διεθνώς.  Πρόκειται για έναν κλάδο της Ψυχοδιαγνωστικής ο οποίος είναι σε θέση να εμπερικλείει και να εφαρμόζει σχεδόν όλες τις γνωστές θεωρητικές κατασκευές γύρω από την οργάνωση της προσωπικότητας, την συμπτωματολογία και την θεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχικών διαταραχών. Αυτό το δεδομένο μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινούμε πάντα καινούριες συζητήσεις και να αναπτύσουμε νέους προβληματισμούς στον γενικότερο χώρο της επιστημονικής διερεύνησης της ψυχικής υγείας.

    Το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών (ΕΨΜ) δημιουργήθηκε ακριβώς για να ενισχύσει αυτή την ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου ακόμα και μέσα από την πρακτική εφαρμογή των τεχνικών τις οποίες αποκαλούμε «προβολικές». Πέρα όμως από αυτό, θεωρώ ότι μέσα από τις ημερίδες, τις διαλέξεις, τα σεμινάρια και τις ειδικεύσεις που οργανώνει το ΕΨΜ στην Συμβουλευτική και την Ψυχομετρία, στοχεύει τελικά στην προώθηση της ψυχοθεραπευτικής έρευνας και εκπαίδευσης. Δημιουργεί με άλλα λόγια ένα ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να χωρέσουν η επιστημονική αναζήτηση μαζί με τις επιμέρους εφαρμογές οι οποίες αφορούν στο κοινωνικό σύνολο και ακόμα μέχρι και τον φιλοσοφικό στοχασμό. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η ψυχολογία ως ανεξάρτητος επιστημονικός κλάδος, ξεπήδησε μέσα από την Φιλοσοφία. Είναι σημαντικό λοιπόν το γεγονός ότι μέσα από την συνεργασία συναδέλφων μπορεί να προκύπτει ένα νέο μοίρασμα γνώσεων, εμπειριών και κατάρτισης.

    Οι προβολικές τεχνικές δεν αποτελούν ξεχωριστό κομμάτι από τις θεωρίες προσωπικότητας της ψυχοθεραπείας. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι πολύ κοντά σε αυτές. Αλληλοσυνδέονται και συνεργάζονται. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπάρχουν μαζί και να διευρύνουν την σχεσιοκεντρική διάσταση της ψυχοθεραπευτικής σχέσης.

  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα

    Η εκπαίδευση στη Συμβουλευτική, όπως προσφέρεται στο Ε.Ψ.Μ βασίζεται στις φιλοσοφικές αρχές της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και διέπεται από το σεβασμό προς τη μοναδικότητα του κάθε συμμετέχοντα και από την προσπάθεια ανάπτυξης της ξεχωριστής προσωπικότητάς του.

    Σύμφωνα με την  Προσωποκεντρική Προσέγγιση  η πιο σημαντική προσφορά του Συμβούλου στη θεραπευτική του σχέση, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Η προσωπική του ανάπτυξη είναι αυτή που συντελεί στη δημιουργία μιας ισότιμης, αυθεντικής σχέσης με τον πελάτη του.

    Τα προγράμματα του Τμήματος είναι βιωματικά.  Οι εμπειρίες, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί, οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα που αναδύονται κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των μελών των εκπαιδευτικών ομάδων επενδύονται με θεωρία - προσωποκεντρικής και άλλων προσεγγίσεων, ψυχοπαθολογίας, δεοντολογίας, μεθοδολογίας-έρευνας -  η οποία είναι πάντα σχετική με τα θέματα που έχουν προκύψει.  Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται η διαδικασία με ασκήσεις εφαρμογής στη συμβουλευτική. Αυτές οι ασκήσεις έχουν ως αποτέλεσμα να αναδύονται και πάλι συναισθήματα, απορίες και συνειδητοποιήσεις οι οποίες και πάλι συνοδεύονται από θεωρητική ανάλυση και από εφαρμογές της νεοαποκτηθείσας μάθησης.

  • Σεμινάρια

Log in