Ψυχοθεραπεία

epsyme

epsyme

Σωματικός Εαυτός, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοσωματική

Event Details:

 • Date: -   -
 • Venue: Greece, Alexandroupolis-Kiou 2
 • Register
 
 

"Σωματικός Εαυτός, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοσωματική"

Ομάδα συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, Προπαρασκευαστική Συνάντηση για όλους τους εκπαιδευτικούς κύκλους & ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό

 

Στα πλαίσια της νεοϊδρυθείσας εταιρείας “Ένωση για την Ανάπτυξη της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και της Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης” διοργανώνεται διημερίδα με θέμα: "Σωματικός Εαυτός, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοσωματική" ως   Προπαρασκευαστική Συνάντηση για όλους τους εκπαιδευτικούς κύκλους & ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό στα πλαίσια έναρξης Ομάδα συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα εκπαιδευτικό και βιωματικό σεμινάριο, που θα μας επιτρέψει να έρθουμε σε επαφή και να διερευνήσουμε σε βάθος τον Σωματικό μας Εαυτό, την σχέση μας με την Διατροφή, την Σεξουαλικότητα, την Ψυχοπαθολογία και την Ψυχοσωματική.

. Σύμφωνα με τον Carl Rogers άλλωστε η PCA αποτελεί έναν τρόπο ζωής, έναν τρόπο ύπαρξης, παρά μια μέθοδο ή τεχνική θεραπείας απλά. Έτσι, πρόκειται να διερευνήσουμε στα πλαίσια της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής, τη δυνατότητα αλλαγής και μετακίνησης του ορισμού της ζωής από την προτεραιότητα του «πράττειν» στην προτεραιότητα του «είναι» και του «υπάρχειν». Θα έχουμε την ευκαιρία λοιπόν να συναντηθούμε στον φιλόξενο χώρο του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών όπου η θεραπεία, η έρευνα και η εκπαίδευση βρίσκουν κοινό τόπο πραγμάτωσης στα πλαίσια της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Στα μέλη & τους φίλους της ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ και του Ε.Ψ.Μ.. Σε φοιτητές ή αποφοίτους ψυχολογίας & παιδαγωγικών τμημάτων. Σε επαγγελματίες υγείας και αρωγής (γιατρούς, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, κληρικούς, συμβούλους, παιδαγωγούς, κτλ.) Σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 3-4/10/2020

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 16 ώρες +4 Παράλληλες εκδηλώσεις

ΚΟΣΤΟΣ: Συμβολικό κόστος 50 ευρώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ “Πρόσωπον Γίγνεσθαι”

 

Πρόγραμμα:

"Σωματικός Εαυτός, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοσωματική"

Σάββατο 3/10/20
10:30-10:45 Καλωσόρισμα- Εισαγωγή (15΄)
10:45-12:15 Ομάδα συνάντησης (1 ώρα και 30΄)
12:15-12:30 Διάλειμμα (15΄)
12:30-1:30 Διαδραστική παρουσίαση της νεοϊδρυθείσας εταιρείας ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ και των τριών τμημάτων του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών (1 ώρα) :

-ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ -δυνατότητες ανάπτυξης της PCA και του CCPT στη ΝΑ Ευρώπη
-Τμήμα Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας
-Τμήμα Έρευνας και Μελέτης
-Τμήμα Βιωματικής Εκπαίδευσης

Διάλειμμα για φαγητό (1:30- 4:00 μ.μ)

4:30-7:30 Παρουσίαση της εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία και της Ομάδας Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (3 ώρες) :
-Διαδραστική Συζήτηση- Πληροφόρηση
-Ομάδα Συνάντησης
-Προβολή ταινίας Θεραπευτικής Συνεδρίας του Carl Rogers με την Gloria και συζήτηση

Παράλληλη εκδήλωση (9:00-11:00 μ.μ)
Προβολή ταινίας και συζήτηση 

Κυριακή 4/10/20

10:30-1:30 Σωματικός Εαυτός, Διατροφή, Σεξουαλικότητα, Ο Εαυτός και η Επίδραση της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης μέσω της Ενσυναίσθησης, σε όλες τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες κα ευρύτερα στην Κοινωνία.
Προβολή Ταινίας: Carl Rogers on Empathy
Συζήτηση: Ο Σωματικός Εαυτός, η σχέση με τη Διατροφή, η Σεξουαλικότητα, Ψυχοπαθολογία, Ψυχοσωματική και οι Εφαρμογές της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής σε Διάφορα Πεδία όπως:
Θεραπεία Ατομική / Ζεύγους / Οικογένειας / Παιδιού / Ομαδική
Εκπαίδευση κάθε βαθμίδας και είδους
Υγεία και Πρόληψη
Οργανισμοί και Επιχειρήσεις
αλλά και στις κοινωνικές και τις διαπροσωπικές σχέσεις

Μεσημεριανό διάλειμμα (1:30-4:00 μ.μ)

Παρουσίαση των Προγραμμάτων (4:30-7:30):
Α. Μετεκπαίδευση σε Θέματα Παιδοψυχολογίας και Play Therapy
Β. Εξειδίκευση στην Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία και την Οικογενειοκεντρική Θεραπεία
Βιωματικό Workshop Play Therapy


8:00-10:00 Παράλληλη εκδήλωση- Προβολή Ταινάς Συζήτηση

ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ!

Φόρμα

Ενδιαφέροντος

www.epsyme.com

*Παρακαλούμε συμπληρώστε αναλυτικά το λόγο για τον οποίο κάνετε "αίτηση " . Όσο πιο αναλυτική είναι η περιγραφή σας τόσο πιο πολύ θα μας βοηθήσετε να σας δώσουμε την απάντηση που θέλετε.

Read more...

Μένουμε στο Πλευρό σου!

Event Details:

 • Date: -   -
 • Venue: Greece,
 • Register

 

Μένουμε στο πλευρό σου 

Στον καιρό της πρωτόγνωρης αυτής Πανδημίας του COVID-19, αλλά και της εσωτερικής ψυχικής πανδημίας, την οποία μπορεί να βιώνει ο καθένας, η "Πρόσωπον Γίγνεσθαι" (επίσημο ακρωνύμιο Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε.) δημιούργησε το Πρόγραμμα Παροχής Συμβουλευτικής Υποστήριξης "Μένουμε στο Πλευρό σου".

 
Μέσω του προγράμματος τα Μέλη της Εταιρείας θα παρέχουν Δωρεάν για 3 μήνες Παροχή Συμβουλευτικής  Υποστήριξης στους συνανθρώπους μας μέσω:  
 • Tου Τηλεφώνου.

*Το Πρόγραμμα είναι σύμφωνο με τον Κανονισμό Προστασία Προσωπικών Δεδομένων GDPR
Picture
 
Picture
 
Για να συμμετέχετε στο Πρόγραμμα χρειάζεται να αιτηθείτε στη φόρμα , εφόσον έχετε διαβάσει τους Όρους Δεοντολογίας του Προγράμματος.
 
Περαιτέρω για την όλη διαδικασία μπορείτε να βρείτε εδώ -->
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
 
Θέματα_Δεοντολογίας.pdf
Download File

 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα από κάθε ηλικία, όπου και αν βρίσκονται.
*Σε περίπτωση Ανηλίκων την Αίτηση χρειάζεται να τη συμπληρώσουν οι γονείς, όπως αναγράφεται στους Όρους Δεοντολογίας.
 
Read more...

covid 19 & ψυχική πανδημία;

Event Details:

 • Date: -   -
 • Venue: Greece,
 • Register

Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών ΕΨΜ 

Πρότυπο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης, Έρευνας, Συμβουλευτικής & Παιγνιοθεραπείας

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1

banner 2

 

covid 19 & ψυχική πανδημία;

Μέσα σε αυτές τις μέρες κρίσης που βιώνουμε οι συμβούλοι, ψυχοθεραπευτές και εργαζόμενοι στον τομέα της ψυχικής υγείας, εκπαιδευόμενοι και εθελοντές είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Οι μέρες αυτές ανακινούν φόβους και σύγχυση. Η αίσθηση της αβεβαιότητας είναι έντονη μιας και δεν μπορούμε να προβλέψουμε το πώς θα πάνε τα πράγματα και έτσι για πολλούς από μας το στρες πανικού είναι μια άμεση αλλά και καταστροφική συνέπεια.

Οι συνέπειες του στρες πανικού που ευδοκιμεί κάτω από αυτές τις συνθήκες έντονου φόβου και αβεβαιότητας μπορούν επίσης να κοστίσουν ζωές καθώς και να πυροδοτήσουν την έναρξη ψυχικών διαταραχών. Μέσα από την αβεβαιότητα όμως, μπορεί να ξεπηδήσει κάτι σταθερό και ουσιαστικό ακόμη και όταν τα πράγματα μοιάζουν, στους άλλους και σε εμάς τους ίδιους, να καταρρέουν. Ακόμα και αν το αίτημα φαίνεται πολύ βαρύ, ακόμα και αν το άγχος και ο φόβος που καλούμαστε να "σηκώσουμε" είναι πρωτόγνωρος, η κρίση αυτή να έχει και τη δυνατότητα να αποτελέσει πυροδότηση ενός διαφορετικού τρόπου σχέσης.

Η Προσωποκεντρική Προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει μέσα από τη διαφορετική σχέση και τις διευκολυντικές θεραπευτικές συνθήκες, μια επανορθωτική εμπειρία οικογένειας. Αυτή είναι η στιγμή που απαιτεί να επιστρατεύσουμε όλη τη δύναμη και τις ικανότητές μας ώστε να συμβάλουμε όλοι στην ευημερία και την ασφάλεια του συνόλου της κοινότητας. Αυτές τις μέρες κρίσης η συμβουλευτική και η ψυχοθεραπεία καθίσταται πιο απαραίτητη και ανεκτίμητη από ποτέ. Οι σύμβουλοι και οι ψυχοθεραπευτές αποτελούν τη συναισθηματική ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, αν και συχνά παραγνωρισμένοι, είναι εκεί για να υποστηρίξουν, να διευκολύνουν, να ενισχύσουν, να κατευνάσουν, να αγκαλιάσουν μέσω μιας υποστηρικτικής, φροντιστικής, ζεστής, θεραπευτικής σχέσης, πιο απαραίτητη από ποτέ.


Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών ΕΨΜ 

Πρότυπο Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης, Έρευνας, Συμβουλευτικής & Παιγνιοθεραπείας

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1

Read more...

ΕΑΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ PCA 2-4 /4/2021

Event Details:

 • Date: -   -
 • Venue: Greece, Alexandroupolis-Kiou 2
 • Register

play therapy week2020

«ΤΟ ΣΧΕΤΊΖΕΣΘΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ»

ΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΕΑΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ PCA 2021";
 

ΤΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ "ΕΑΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ PCA 2021";

Εν μέσω της πανδημίας που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, όπου η σημασία της σχέσης δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο, έχουμε τη δυνατότητα σε αυτήν την ομάδα συνάντησης να έρθουμε ξανά σε επαφή με τον εαυτό μας και τους Άλλους. Αλλεπάλληλες, συνεχείς, καταιγιστικές, ριζικές αλλαγές και απώλειες συνεχίζει άλλωστε ο καθένας να βιώνει πολυεπίπεδα. Η πανδημία έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, ψυχικές κτλ. Ως προς το χώρο της ψυχικής υγείας ουδείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Η θεραπευτική σχέση δοκιμάστηκε σε επίπεδο αμεσότητας ως προς τη σωματική και συναισθηματική εγγύτητα και της χωροταξικής και χωροχρονικής τοποθέτησης της σχέσης.
Μέσα λοιπόν από μια εναλλακτική πρόταση συνάντησης και επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους, μια εναλλακτική πρόταση Βιωματικής Εμπειρίας με βάση τις αρχές και το πνεύμα της PCA, μια πρόταση ελευθερίας , ενεργού συμμετοχής, μια πρόταση δημιουργικότητας, έχουμε τη δυνατότητα να σχετιστούμε ξανά στο εδώ και τώρα και να ανατροφοδοτηθούμε εν μέσω μιας μακράς περιόδου ραγδαίων αλλαγών, απωλειών και προκλήσεων.  Σύμφωνα με τον Carl Rogers άλλωστε, η PCA(Προσωποκεντρική Προσέγγιση), αποτελεί περισσότερο έναν τρόπο ζωής, έναν τρόπο ύπαρξης, παρά μια μέθοδο ή τεχνική θεραπείας απλά.
Ετσι, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με:
5 online Βιωματικά Εργαστήρια:
 1. Ενσυναίσθηση και πανδημία (το διακύβευμα της ενσυναίσθησης εν μέσω πανδημίας) 
 2. Αγκαλιάζοντας τους φόβους μας στα πλαίσια της πανδημίας.                                
 3. Παραγνωρισμένο Πένθος για τις απώλειες της πανδημίας.                                      
 4. Play vs Covid, Play Therapy θεωρία και εφαρμογές.                                                                    
 5. Η επίδραση της πανδημίας στην ψυχική υγεία (τρόποι που επηρεάστηκε η διαδικασία της συμβουλευτικής/ψυχοθεραπείας/play therapy. Δική μας ψυχική υγεία (πελάτες/θεραπευτές/ευρύτερος κόσμος)

Πρόγραμμα

Η "Εαρινή Ομάδα Συνάντησης PCA 2021" θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2/4/2021 στις 19:30 και θα ολοκληρωθεί την κυριακή 4/4/2021, στις 20:00. Καθημερινά (Σάββατο, Κυριακή) θα πραγματοποιούνται 2 συναντήσεις (πρωινές 10:30-13:00 και απογευματινές 17:30-20:00). Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιούνται online μέσω zoom.

Έναρξη Εαρινής Ομάδας Συνάντησης PCA 2021: Παρασκευή 2/4/2021, 19:30-22:00

Πρώτη γνωριμία επαφή με τους συμμετέχοντες και τους διευκολυντές. 
Ψηφιακό Εργαστήριο: «Ενσυναίσθηση και πανδημία»

Από την έναρξη της πανδημίας ως σήμερα καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε μια κατάσταση με πολλαπλές απώλειες που η ανθρωπότητα είχε να βιώσει πάνω από εκατό έτη. Με τις τεράστιες αλλαγές στις  συνθήκες ,την αίσθηση αβεβαιότητας που προκλήθηκε, τον φόβο, τον θυμό, τον πανικό που προέκυψαν στο «σχετίζεσθαι»  εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης,  το διακύβευμα της ενσυναίσθησης  ανακύπτει διαρκώς  μιας και η σημασία της σχέσης δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο.
Ίσως περισσότερο από ποτέ υπάρχει η ανάγκη για κατανόηση και αποδοχή του βιώματος, ζεστασιά και αγκάλιασμα του φόβου, της οργής ,της σύγχυσης ή οτιδήποτε βιώνει ο καθένας  μέσω ενσυναίσθησης σε κλίμα εμπιστοσύνης  δίνοντας μια δυνατότητα να σχετιστούμε ξανά στο εδώ και τώρα και να ανατροφοδοτηθούμε χωρίς κριτικές και ερμηνείες.


Σάββατο 3/4/2021:
10:30-13:00

Ψηφιακό Εργαστήριο: «Αγκαλιάζοντας τους φόβους μας στα πλαίσια της πανδημίας»
Περίληψη:

«Η αξία και ο ρόλος του φόβου, δουλεύοντας προσωποκεντρικά στη θεραπευτική σχέση»
Ο φόβος σε οποιαδήποτε μορφή του μπορεί να αποτελέσει δυνατότητα για το άτομο. Δυνατότητα για ανάπτυξη και βαθύτερη σχέση με τον εαυτό, η οποία μπορεί να αναδυθεί στη θεραπευτική σχέση έτσι όπως χτίζεται μέσα από τις τρεις πυρηνικές συνθήκες της Προσωποκεντρικής προσέγγισης (ενσυναίσθηση, άνευ όρων αποδοχή και αυθεντικότητα).
Οι φόβοι που αναδύθηκαν εν μέσω πανδημίας μπορεί  να μας κατέκλυσαν, να μας αποδιοργάνωσαν, να αλήθευσαν. Χρειάστηκε να βρούμε νέους τρόπους να τους απομακρύνουμε, να τους κρύψουμε, να τους πολεμήσουμε, να τους φέρουμε στα μέτρα μας. Τι θα γινόταν αν τους αγκαλιάζαμε; Τι θα γινόταν αν τους τιμούσαμε και τους ακούγαμε ,μιας και κάθε φόβος κρύβει έναν πόθο, μια ανάγκη, βαθιά προσωπική και ταυτόχρονα οικουμενική.
Στο εργαστήριο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε με βιωματικό τρόπο τη σχέση μας με τους φόβους, αλλά και τις ανάγκες μας εν μέσω πανδημίας. Να διευκολυνθούμε βρούμε νέους & ταιριαστούς τρόπους να τους διαχειριστούμε, αγκαλιάζοντάς τους.


17:30-20:00
Ψηφιακό Εργαστήριο: «​Παραγνωρισμένο Πένθος για τις απώλειες της πανδημίας»
Περίληψη:

Εδώ και ένα χρόνο περίπου είμαστε εν μέσω της πανδημίας covid-19. Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει σε όλα τα επίπεδα, μοιάζοντας με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, προστασίας από έναν αόρατο εχθρό. Έτσι εν μέσω αυτής της πανδημίας βιώνουμε πολυεπίπεδες και πολύπλευρες αλλαγές και παρατηρούμε τον εαυτό μας να αντιδρά σε σωματικό, συναισθηματικό, γνωστικό, πνευματικό αλλά και στο επίπεδο της συμπεριφοράς. Όμως όλες οι αλλαγές εμπεριέχουν την απώλεια, όπως και όλες οι απώλειες απαιτούν την αλλαγή.  To πένθος είναι ο τρόπος που  αντιδρούμε στην απώλεια. Πρόκειται για μια  συναισθηματική διεργασία, στην οποία μπαίνουμε ύστερα από τη βίωση μιας πραγματικής ή συμβολικής απώλειας. Η αποδοχή της απώλειας και η συναισθηματική επανατοποθέτηση μέσα μας αυτού που χάθηκε από τη ζωή μας, σημαίνει την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας του θρήνου και τη δυνατότητά μας να επανεπενδύουμε στη ζωή και να προχωράμε. Τι συμβαίνει όμως όταν μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους, τις καταιγιστικές αλλαγές και απώλειες που συμβαίνουν, αρνούμαστε ή δυσκολευόμαστε να συμβολοποιήσουμε και να αναγνωρίσουμε τις απώλειες που βιώνουμε; Όταν οι απώλειες που βιώνουμε παραγνωρίζονται φαίνεται να κολλάμε σε ένα αίσθημα δυσφορίας, χάνοντας ουσιαστικά την δυνατότητά μας να επανεπενδύουμε στην νέα μας πραγματικότητα. 

Κυριακή 4/4/2021:
10:30-13:00

Ψηφιακό Εργαστήριο: «​Play vs Covid, Play Therapy εν μέσω Πανδημίας»
Περίληψη:

"Στοιχεία της Θεωρίας, αλλά και της Πρακτικής εφαρμογή της Θεραπείας για Παιδιά μέσω Παιχνιδιού βρίσκουμε ήδη στον ίδιο τον Freud. Επίσης, στους μαθητές και επιγόνους του Freud συναντάμε τη χρήση του Παιχνιδιού στη Θεραπεία Παιδιών, π.χ. Anna Freud, Melanie Klein. Η Παιγνιοθεραπεία, λοιπόν, σήμερα, αλλά και ιδίως η Παιδοκεντρική Παιγνιοθεραπεία, έχοντας εδραιωθεί διεθνώς σε ό,τι έχει να κάνει με θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά -και όχι μόνο- αποτελεί μία πρώτης επιλογής πρόταση επαγγελματικής επαφής με παιδιά, ειδικά στις μέρες μας, επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε."
Στο συγκεκριμένο Online Εργαστήριο θα έχουν την ευκαιρία οι Συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με Βιωματικό τρόπο με την Ιστορία, αλλά και τις Εφαρμογές της Play-Therapy, καταλήγοντας στο σήμερα, όπου ειδικά η Παιδοκεντρική Play-Therapy αποτελεί μία πρόταση-πρόσκληση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε.

17:30-20:00

Ψηφιακό Εργαστήριο: «​Η επίδραση της πανδημίας στην ψυχική υγεία»
Περίληψη:
Κάθε Άνοιξη αποτελεί μια μεταβατική περίοδο για κάθε έμβιο ον μετά από ένα μακρύ χειμώνα «χειμέριας νάρκης» συμβολικής και φυσικής. Αποτελεί συμβολικά μια περίοδο «πένθους», αναδιαπραγμάτευσης και αναδιοργάνωσης της νέας πραγματικότητας, της «νέας ζωής». Η φετινή Άνοιξη ωστόσο κουβαλάει και ένα παράδοξο. Ένα χρόνο μετά και ο συμβολικός «χειμώνας» της πανδημίας συνεχίζει να είναι πολύ παρόν και να μας επηρεάζει ποικιλοτρόπως.
Αλλεπάλληλες, συνεχείς, καταιγιστικές, ριζικές αλλαγές και απώλειες συνεχίζει ο καθένας να βιώνει πολυεπίπεδα. Η πανδημία έχει πάρει διαστάσεις κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, πολιτιστικές, ψυχικές κτλ. Ως προς το χώρο της ψυχικής υγείας ουδείς δεν έμεινε ανεπηρέαστος. Η θεραπευτική σχέση δοκιμάστηκε σε επίπεδο αμεσότητας ως προς τη σωματική και συναισθηματική εγγύτητα και της χωροταξικής και χωροχρονικής τοποθέτησης της σχέσης.
Στο συγκεκριμένο εργαστήριο της εαρινής ομάδας συνάντησης θα έχουν τη δυνατότητα οι συμμετέχοντες να σταθούν σε όλες τις αλλαγές που επέφερε για το καθένα ο μακρύς «χειμώνας» της πανδημίας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει ο καθένας την ευκαιρία αναγνωρίζοντας τις προσωπικές του απώλειες να μπορέσει να ανατροφοδοτηθεί και να φροντίσει τον εαυτό του, μετατρέποντας αυτήν την κρίση σε ευκαιρία για σχέση και ανάπτυξη.

20:00-20:30
Κλείσιμο της “Εαρινής Ομάδας Συνάντησης PCA 2021”, εντυπώσεις, συναισθήματα, αποχαιρετισμός


Σημαντικό!!!
*Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων της Εαρινής Ομάδας Συνάντησης 2021, οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ενδεικτικά κάποια από τα  υλικά-παιχνίδια (ό,τι υπάρχει στη διάθεση του καθενός) τα οποία χρησιμοποιούνται  καθ’ όλη τη διάρκεια των εργαστηρίων:

- Βασικός εξοπλισμός: Οικογένεια κούκλες, Κουκλόσπιτο , Μερικά έπιπλα μινιατούρες, Μπουκάλια μπιμπερό, Πηλός/πλαστελίνες , Κουτιά με μπογιές, Χαρτί ζωγραφικής, νερομπογιές, Παιχνίδι όπλο, παιχνίδια στρατιώτες, Παιχνίδι αυτοκίνητο , Γαντόκουκλες, Πάνινη κούκλα μωρό, Τηλέφωνο, Ζώα μινιατούρες (διάφορα είδη)

- Πλήρης εξοπλισμός:  μπουκάλια μπιμπερό, οικογένεια κούκλες,  κουκλόσπιτο με έπιπλα, παιχνίδια στρατιώτες και στρατιωτικός εξοπλισμός,  παιχνίδια ζώα, παιχνίδια έπιπλα και κουζινικά, τραπέζι ,καρέκλες ,κρεβατάκι μωρού ,κρεβάτι κούκλας, εστία μαγειρέματος ,μεταλλικά πιάτα τηγάνια , κουταλιά , ρούχα για τις κούκλες , μπουγαδόσχοινο, μανταλάκια και καλάθι για τα ρούχα. μωρό κούκλα , μεγάλη πάνινη κούκλα, Μαριονέτες, Κουκλοθέατρο, λαδομπογιές ,πηλός δακτυλομπογιές, άμμος , νερό , παιχνίδια όπλα , ξύλινο σφυρί , χάρτινες κούκλες , μικρά αυτοκινητάκια ,αεροπλάνα, τραπέζι ,καβαλέτο, τραπέζι με λουστραρισμένη επιφάνεια, λεκάνη, μικρή σκούπα με σκουπόξυλο, σφουγγαρίστρα , πανιά , χαρτί κουζίνας , χαρτί για δακτυλομπογιές , παλιές εφημερίδες, χαρτί για χειροτεχνίες, εικόνες/φωτογραφίες/ από ανθρώπους , σπίτια ,ζώα ,και αλλά αντικείμενα και άδεια καλάθια για θρυμμάτισμα, είδη για αμφίεση (κορώνες, στέμματα, ραβδιά, καπέλα, κράνη, μπέρτα, χρωματιστά πανιά κτλ) μικρή κουβέρτα και μαξιλάρια.

**Επίσης είναι σημαντικό να διαθέτει καλή σύνδεση (συστήνεται η χρήση ethernet  καλωδίου), ακουστικά. Καθώς αποτελεί μια βιωματική διαδικασία και για λόγους διασφάλισης του απορρήτου είναι σημαντικό να βρίσκεται ο καθένας σε χώρο  που θα του παρέχει ιδιωτικότητα χωρίς περισπασμούς και χωρίς την παρουσία τρίτων.

***Για τον ανωτέρω λόγο απαγορεύεται η καταγραφή του εργαστηρίων με οποιοδήποτε τρόπο. Ενδεικτικό υλικό για το θεωρητικό πλαίσιο του εργαστηρίων καθώς και ενδεικτική βιβλιογραφία θα διατεθεί στους συμμετέχοντες. 

Κόστος Συμμετοχής: 30€, 20€ για μέλη της ΕΑΠΠΠΠΝΑΕ, φοιτητές και εκπαιδευόμενους του ΕΨΜ. Το κόστος καλύπτει τη συμμετοχή στο σύνολο των ψηφιακών εργαστηρίων της Εαρινής Ομάδας Συνάντησης PCA 2021. 


 
Πληροφορίες - Δηλώσεις Συμμετοχής:
25510-83782
6938968474

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.epsyme.com
 
Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής!

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Log in