Events List 1

Εισαγωγή στην εποπτεία-Εντατικό βιωματικό εργαστήριο

Event Details:

  • Date: -   -
  • Venue: Greece, Alexandroupolis-Kiou 2
  • Register

28-29/1/2017 - Εντατικό βιωματικό εργαστήριο εισαγωγής στην εποπτεία

Το εργαστήριο θα εισηγηθεί η κα Αυγερινού Έλλη, Ψυχολόγος,  MSc, ECP Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια, Πρόεδρος της Ελληνικής Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εταιρείας και Συνεργάτιδα του Ε.Ψ.Μ

 

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης, η εποπτεία είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τον επαγγελματία ψυχικής υγείας. Έχει διάφορες λειτουργίες: την εκπαιδευτική, την στηρικτική, τη δεοντολογική. Στην Ελλάδα είναι μια σχετικά καινούργια διαδικασία και δυστυχώς ακόμα όχι ευρέως διαδεδομένη.Είναι ο χώρος όπου ο σύμβουλος/ ψυχοθεραπευτής θα αναρωτηθεί για τη θεραπευτική σχέση του με τον πελάτη του, θα επεξεργαστεί προβληματισμούς αναφορικά με τη διαδικασία της θεραπείας αλλά και το περιεχόμενό της. Εκεί θα διερευνήσει τυχόν άλυτα προσωπικά  θέματα, που του ανακινούνται κατά την άσκηση της συμβουλευτικής-ψυχοθεραπείας. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, είναι ένα όχημα για την εξέλιξη και τη διεύρυνση του θεραπευτή.Στην προσωποκεντρική προσέγγιση δίνουμε έμφαση στην διευκολυντική πλευρά της εποπτείας, που προάγει την προσωπική ανάπτυξη του θεραπευτή. Χρειάζεται να δοθεί χώρος από τον επόπτη ώστε να καταλάβει ο εποπτευόμενος τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα μέσα του στη σχέση του με τον πελάτη και να του δοθεί η δυνατότητα να είναι πιο αυθεντικός μέσα στη σχέση.Σαν σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές χρειάζεται να ξέρουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας καθώς και να αναπτυσσόμαστε και να βελτιώνουμε τη ικανότητά μας να είμαστε βοηθητικοί.
 
 
Σε αυτό το εργαστήριο θα γίνει μια θεωρητική εισήγηση, στην οποία θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε φως στις διάφορες διαστάσεις της εποπτείας και στους τρόπους με τους οποίους προάγει την προσωπική και επαγγελματική μας ανάπτυξη.Επίσης, θα δοθεί χώρος για διερεύνηση σε θέματα που αφορούν την επαγγελματική μας ταυτότητα και εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα όπως:
  • Ποια είναι η επαγγελματική μου ταυτότητα ως σύμβουλος ή ψυχοθεραπευτής.
  • Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντώ στην άσκηση της συμβουλευτικής ή ψυχοθεραπείας.
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες, τις οποίες απέκτησα στην προπωποκεντρική μου εκπαίδευση, στον χώρο που εργάζομαι, είτε αυτός είναι ο χώρος των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, είτε ο χώρος της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής αρωγής κλπ.
  • Πώς μπορώ να αναπτυχθώ ώστε ο εαυτός μου να αποτελεί «εργαλείο» για την εργασία μου.
  • Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την εποπτεία ως βοηθητικό μέσο για την επαγγελματική μου εξέλιξη.

Τέλος, θα γίνουν ομάδες εποπτείας, όπου θα επεξεργαστούμε θέματα από συγκεκριμένα περιστατικά, έτσι ώστε να δούμε στην πράξη πώς λειτουργεί το πολύτιμο εργαλείο της εποπτείας ως μέσο για την προσωπική και την επαγγελματική μας ανάπτυξη.


Ημερομηνίες διεξαγωγής: 28-29/1/2017
Ώρες διεξαγωγής: Σάββατο 10:00-19:00, Κυριακή 10:00-17:00
Κόστος Συμμετοχής: 110 ευρώ

Θα δοθεί βεβαίωση ωρών εποπτείας στους συμμετέχοντες!

Λόγω περιορισμένων θέσεων επικοινώνησε άμεσα για να δηλώσεις τη συμμετοχή σου!

 

Σύντομο βιογραφικό

Έλλη Αυγερινού
Ψυχολόγος,  MSc, ECP
Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια

Η Έλλη Αυγερινού, συνεργάτιδα του Ε.Ψ.Μ., απόκτησε το πρώτο της πτυχία, BSc,  από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Αργότερα στράφηκε  στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας. Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και σπούδασε Ψυχολογία.
Το 2001 απόκτησε το Μεταπτυχιακό δίπλωμα Postgraduate Diploma in Person-centered Counselling, University of  Strathclyde, Glasgow, Scotland.
 Το 2004 απόκτησε  Πτυχίο του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2006-2007 παρακολούθησε εκπαίδευση στην προσωποκεντρική εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο ICPS, πρώην ΚΕΠΠ, στην Αθήνα.
Το 2011 απέκτησε το Master of Science in Person-Centered Counselling, University of Strathclyde.
Από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιανουάριο 2016 εκπαιδεύτηκε στην  προσωποκεντρική και στην EFT θεραπεία ζεύγους στο κέντρο Focusing και στο EFT Greek Network   στην Αθήνα.
Εργάστηκε από το 2002-2013 ως επιστημονική συνεργάτης και εκπαιδεύτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική του Κολλεγίου ICPS (πρώην ΚΕΠΠ) στην Αθήνα.
Από τον Μάιο του 2015 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΠΒΕ (Ελληνική Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία).
Από τον Απρίλιο του 2016 είναι επιστημονική συνεργάτης και προσωποκεντρική εκπαιδεύτρια στο Ελληνικό Κέντρο Focusing.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

Log in