Events List 1

Συμμετοχή του Ε.Ψ.Μ. στη Διημερίδα της Ελληνικής Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εταιρείας

Event Details:

 • Date: -   -
 • Venue: Σχολή Μωραΐτη, Λεωφ. Καποδιστρίου 104, Νέα Ιωνία.
 • Register
 

 

Συμμετοχή του Ε.Ψ.Μ. στη Διημερίδα της Ελληνικής Προσωποκεντρικής & Βιωματικής Εταιρείας

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών  στο πλαίσιο της 3ης Διημερίδας της ΕΠΒΕ,  θα παρουσιάσει βιωματικό εργαστήριο:

 1. Παρακάτω παρατίθενται οι εισηγητές, τα βιογραφικά και η περίληψη του εργαστηρίου. 

  Περίληψη Εργαστηρίου: Το παιχνίδι ως σταθερός και συνδετικός κρίκος του ανθρώπου σε έναν διαρκώς και ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

  Το διαρκώς και με σημαντικά ραγδαίο ρυθμό, μεταβαλλόμενο περιβάλλον, βιώνεται συχνά ως απειλή και γεννά την τάση για έλεγχο και κατ’ επέκταση για κατακερματισμό του ανθρώπου. Μέσα από αυτήν την τάση, απειλείται η σημασία και η φύση του ελεύθερου παιχνιδιού από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του ανθρώπου. Το ελεύθερο παιχνίδι άλλωστε μην έχοντας στόχο και σκοπό, δίνει στο παιδί άπειρες δυνατότητες για ανάπτυξη και διαφοροποίηση μέσα στην πραγματικότητα την οποία βιώνει κάθε στιγμή.

  Στη φιλοσοφία και τη φύση αυτού του ελεύθερου παιχνιδιού στηρίζεται και η Προσωποκεντρική Play Therapy, που αποτελεί μια ολιστική προσέγγιση, όπου σύμβουλος και παιδί-πελάτης, συναντιούνται μέσω του παιχνιδιού, με τρόπο όπου το παιδί καταφέρνει να διαπραγματευτεί τη ζωή του, τις σχέσεις του και να ωριμάσει ταιριαστά και σύμφωνα με τις ανάγκες του. Η Virginia Axline βασίστηκε στη θεωρία θεραπείας του Carl Rogers για τις αναγκαίες και επαρκείς θεραπευτικές συνθήκες, δηλαδή την ενσυναίσθηση, την αυθεντικότητα και την άνευ όρων αποδοχή.

  Το παιχνίδι ως αναγκαία και βασική σταθερά του παιδιού και του ανθρώπου γενικότερα, μέσα στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, θα αποτελέσει και το βασικό εργαλείο αυτού του εργαστηρίου. Θα χρησιμοποιηθούν παιχνίδια και υλικά, που χρησιμοποιούνται στην μη κατευθυντική παιγνιοθεραπεία κατά την Virginia Axline. Με αυτό τον τρόπο θα έχει την δυνατότητα ο καθένας να διερευνήσει βιωματικά τη σχέση του, αφενός με το παιχνίδι, αλλά και το ρόλο του παιχνιδιού στη σχέση του με την πραγματικότητά του στο εδώ και τώρα.

  • Βασίλειος Μπλίτσας, Msc
   Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
   Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής
   Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ.

  Σύντομο βιογραφικό

  Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης & Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής. Από το 1998 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, ενώ από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας ατομικά πελάτες και ομάδες. Το 2005 ήταν συνιδρυτής του «Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών" το οποίο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας προσφέροντας δυνατότητες για βιωματική μάθηση, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία. Σήμερα το ΕΨΜ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο στην PCA & την CCPT.

  • Κεντιγκελένη Κυριακή Msc MD Prof.D.

  Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Προσωποκεντρική Σύμβουλος & Παιγνιοθεραπεύτρια, Διευθύντρια του τμήματος Έρευνας & Μελέτης του ΕΨΜ

  Σύντομο βιογραφικό 

  Η Κυριακή Κεντιγκελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική το 2007. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο MSc στην «Κοινωική Ψυχιατρική» στο ΔΠΘ το 2015 και στο MSc στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στο ΕΑΠ το 2017. Είναι Προσωποκεντρική Σύμβουλος & Παιγνιοθεραπεύτρια. Aσκεί Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική και Παιγνιοθεραπεία σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Είναι υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Μελέτης του ΕΨΜ καθώς τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο της έρευνας και διαθέτει σημαντικό ερευνητικό υπόβαθρο.

  • ΚυριακήΤσιλιγκαρίδου,

  Παιδαγωγός, εμψυχώτρια,  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  Προσωποκεντρική   Θεραπεύτρια

  • Σύντομο βιογραφικό

  Η κα. Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, είναι νηπιαγωγός και εμψυχώτρια. Εκπαιδευμένη προσωποκεντρική σύμβουλος και παιγνιοθεραπεύτρια στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο - παιδικό σταθμό. Ασκεί παιδοκεντρική Play Therapy σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης. Είναι συνεργάτης του Ε.Ψ.Μ. όπου ασκεί προσωποκεντρική συμβουλευτική ατομικά με ενήλικες και παιγνιοθεραπεία με παιδιά, συμμετέχει ως διευκολύντρια σε εκπαιδευτικές ομάδες και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. 

 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 2019
Αγαπητά μέλη και αγαπητοί συνάδελφοι

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση της 3ης Διημερίδας της ΕΠΒΕ,
η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019,
στη Σχολή Μωραΐτη, Λεωφ. Καποδιστρίου 104, Νέα Ιωνία.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση της Διημερίδας, η αίτηση συμμετοχής με εισήγηση ή εργαστήριο
και η αίτηση εγγραφής στη Διημερίδα.

Ακολουθούν ο πίνακας των ομιλητών/εισηγήσεων, ο πίνακας συντονιστών/εργαστηρίων
και το γενικό χρονοδιάγραμμα της Διημερίδας.

Με εκτίμηση,
Η Επιστημονική Επιτροπή 3ης Διημερίδας ΕΠΒΕ
Έλλη Αυγερινού, Ρουμπίνη Βασιλοπούλου, Παύλος Ζαρογιάννης, Κλεοπάτρα Τσουχνικά

Πρόσκληση
3ης Διημερίδας ΕΠΒΕ

Πρόσκληση3ηςΔιημερίδαςΕΠΒΕ.doc
Download File

Πρόσκληση3ηςΔιημερίδαςΕΠΒΕ.pdf
Download File

Αίτηση συμμετοχής
με εισήγηση/εργαστήριο (έχει ολοκληρωθεί)

3ηΔιημερίδαΕΠΒΕ_αίτηση_περίληψη.doc
Download File

3ηΔιημερίδαΕΠΒΕ_αίτηση_περίληψη.pdf
Download File

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

Log in