Events List 1

Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης σε Θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy


 

“Ποιός ακούει τα παιδιά;”*


Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης σε Θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy:

CERTIFICATE IN CHILD PSYCHOLOGY AND PLAY THERAPY ISSUES


ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΡΕΦΩΝ, ΝΗΠΙΩΝ & ΠΑΙΔΙΩΝ*

Απευθύνεται: Σε φοιτητές ή επαγγελματίες με εκπαίδευση ή και επαγγελματική εμπειρία σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους - βρεφοκόμους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, παιδιάτρους, επισκέπτες υγείας.

Στόχος : Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή. Στόχος είναι να διερευνήσουμε και να βιώσουμε τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού, να έρθουμε σε επαφή με το δημιουργικό μας εαυτό και να ενσωματώσουμε μη παρεμβατικές μεθόδους της παιγνιοθεραπείας τόσο στην επαγγελματική όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις αρχές της Προσωποκεντρικής προσέγγισης του Carl Rogers & της Παιδοκεντρικής Play Therapy της Virginia Axline.

Επίσης, το πρόγραμμα αποτελείται από: 1)Το θεωρητικό υπόβαθρο στην παιδοψυχολογία και την παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία 2) Την βιωματική Εκπαίδευση στην παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία.

 

Τρόπος εκπαίδευσης: Ο τρόπος εκπαίδευσης περιλαμβάνει συζητήσεις, εργαστήρια, επανατροφοδότηση, πρακτική και εποπτεία, audio tapes, µικρές οµάδες, οµάδες συνάντησης, εργαστήρια ενσυναίσθησης, εργαστήρια play therapy, role playing, συζητήσεις περιπτώσεων και διαλέξεις.

 

 Θεωρητικό υπόβαθρο στην παιδοψυχολογία και την παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία

Εντρυφεί στη μελέτη των διαδικασιών και μηχανισμών που ενεργοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της βιολογικής και διανοητικής ανάπτυξης του εμβρύου σε ενήλικα. Στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένων γνώσεων σε θέματα βιολογικής, γνωστικής, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών. Συνάμα,  βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας της παιδικής αντίληψης και των παιδικών ικανοτήτων συγκριτικά με τους ενήλικες, ενώ αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι παιδικές εμπειρίες επηρεάζουν τη μεταγενέστερη ανάπτυξη του ατόμου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές μελετούν την εξέλιξη της Παιδοψυχολογίας παγκοσμίως, τάσεις και τακτικές, καθώς και τα πιο σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα μέσω ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών. Συγχρόνως ενισχύεται η μελέτη και κατανόηση φαινομένων κακοποίησης παιδιών, παιδικής βίας και επιθετικότητας, προβλημάτων εκπαίδευσης, επιρροής διαζυγίων κτλ. και πως αυτά εκδηλώνονται στην Ελλάδα, συγκριτικά με το εξωτερικό. Το πρόγραμμα επιπλέον αναπτύσσει τις γνώσεις και ικανότητες των σπουδαστών σε θέματα ψυχολογικών αξιολογήσεων, και στην παγκοσμίου φήμης θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά play therapy.


Θεματικές ενότητες:

 • * Παιδί & οικογένεια,
 • * Το παιχνίδι ως μέσο σχέσης με το παιδί,
 • * οικογενειοκεντρική θεραπεία & play therapy,
 • * ψυχική υγεία & διαταραχές του παιδιού,
 • * ψυχοσωματική του παιδιού,
 • * μαθησιακές δυσκολίες,
 • * δυσλεξία & προσωπικότητα,
 • * προβολικά test,
 • * Απώλεια, Πένθος & Παιδί.

 

 Βιωματική Εκπαίδευση στην παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ασκήσεις αναπτύσσει την ικανότητα των σπουδαστών να σχετίζονται θεραπευτικά με τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού

Θεματικές ενότητες (ενδεικτικά):

 • * Παιγνιοθεραπεία σήμερα – ορισμός και πλαίσια εφαρμογής
 • * Αρχές, Μέθοδοι και Τεχνικές της Παιγνιοθεραπείας
 • * Θεραπευτικές παράμετροι που διευκολύνουν την επανασύνδεση με το έμφυτο δυναμικό ίασης του παιδιού
 • * Δομή της θεραπείας μέσω του παιχνιδιού: Περιβάλλον και υλικά
 • * Τα τρία είδη του παιχνιδιού στην Παιγνιοθεραπεία (ενσωματικό παιχνίδι, προβολικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων)
 • * Η κατανόηση της συμβολικής έκφρασης
 • * Κατανόηση της λειτουργικότητα του παιχνιδιού στην ζωή των ανθρώπων.
 • * Η διερεύνηση και αξιοποίηση μη παρεμβατικών μεθόδων για την προσέγγιση των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων με μικρές παραλλαγές
 • * Η προσέγγιση του  παιχνιδιού ως βιωματικό τρόπο δημιουργικής μάθησης, έκφρασης και επικοινωνίας σε κοινά σχολεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής σε παιδιά, αλλά και σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης  σε ενήλικες.
 • Τα 4 στάδια της Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας (CCPT) 1. warm up 2. aggressive 3.regression 4. mastery
 • Οι 7 Δεξιότητες του παιδοκεντρικού παιγνιοθεραπευτή
 • Filial Therapy και εκπαίδευση γονέων 

 

 Διάρκεια του προγράμματος

 

Η διάρκεια του προγράμματος είναι: α) 12 μήνες για το πρόγραμμα Professional Certificate in Child Psychology and Play Therapy issues, 4 Σαββατοκύριακα των 16 ωρών, ένα εντατικό 4ήμερο των 30 ωρών, 1 εντατικό αυτόνομο Σαββατοκύριακο 16 ωρών με θέμα: Προσωποκεντρική οικογενειοκεντρική θεραπεία/Προσωποκεντρικη Play Therapy.

 


 

 Κόστος του προγράμματος Professional Certificate in Child Psychology and Play Therapy issues

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 800€  για επαγγελματίες. Δίδεται η δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού με μία προκαταβολή 300€ με την εγγραφή στο πρόγραμμα και εξόφληση του υπολοίπου σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις των 100€.

 Ειδικές κατηγορίες, μειώσεις διδάκτρων

Για φοιτητές/ανέργους, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες το κόστος είναι 550€.

Παρέχεται έκπτωση 300€ στο ποσό των 800€, για λόγους απόστασης άνω των 200 χιλιομέτρων.

Η μείωση διδάκτρων δεν ισχύει σε περίπτωση παρακολούθησης μέσω e-learning.Ημερομηνίες συναντήσεων εκπαιδευτικής ομάδας: (Καθορίζονται με συναπόφαση στην πρώτη συνάντηση από όλη την Εκπαιδευτική Ομάδα)

Ημερομηνίες συναντήσεων εκπαιδευτικής ομάδας:

Το Πρόγραμμα διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη

*Δυνατότητα ένταξής, εφόσον πληρούνται όλοι οι όροι αίτησης, 1) στο Βιωματικό Μεταπτυχιακό Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής που προσφέρει το Institute of Counselling & Psychological Studies (ICPS) σε συνεργασία με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Strathclyde, 2) στο Μοναδικό Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα που προσφέρει το Institute of Counselling & Psychological Studies (ICPS) σε συνεργασία με το Βρετανικό κρατικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire


Πληροφορίες / Εγγραφές / Ραντεβού:

τηλ.:25510-83782

κινητό: 6938 968474

Γραμματεία/ Πληροφορίες/ Ραντεβού

Last modified onΠέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 11:59

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Log in