Prof. Diploma in CCPT & FCT

Εξειδικευση στην CCPT & FCT

 

 

Εκπαίδευση στο Παιδοκεντρικό Play Therapy & την Οικογενειο-κεντρική Θεραπεία

Το πρόγραμμα λειτουργεί σε δύο παράλληλους κύκλους:

Α) Μετεκπαίδευση σε Θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy: “Ποιός ακούει τα παιδιά;” : Διάρκεια: 8 μήνες (100 εκπαιδευτικές ώρες, Δεκέμβριος-Ιούλιος)

Ή (για εκπαιδευμένους συμβούλους / ψυχοθεραπευτές / επαγγελματίες ψυχολόγους / ψυχιάτρους με κλινική εμπειρία ):

Β) Εκπαίδευση στο Παιδοκεντρικό Play Therapy & Προσωποκεντρική Οικογενειακή Θεραπεία: Η μοναδική ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο Play Therapy με  πρακτική στην Ελλάδα! Διάρκεια: 1 έτος με την πρακτική (180 εκπαιδευτικές ώρες, Δεκέμβριος-Νοέμβριος)

· Έναρξη: Δεκέμβριος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ: Ψυχολόγους / Παιδοψυχολόγους, Παιδιάτρους / Παιδοψυχίατρους, Συμβούλους / Ψυχοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές κτλ.

Τύπος προγράμματος: Ευέλικτο (flexible) πρόγραµµα, εύχρηστο για επαγγελματίες/ εργαζόμενους(adult learning) εκπαιδευόμενους από απόσταση (distance learning) 1 Σάββατο ή Σαββατοκύριακο/Μήνα & 1 εντατικό τετραήμερο στο τέλος.

Ειδικό μειωμένο κόστος για φοιτητές, ανέργους & εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων!

Οι Αιτήσεις εγγραφών έχουν ξεκινήσει!

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων

Αναλυτικές πληροφορίες:

Στο χώρο της ψυχικής υγείας, το παιχνίδι θεωρείται ως το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας κι έκφρασης του παιδιού, το οποίο συμβάλλει στην ολόπλευρη (νοητική, σωματική, κοινωνική, συναισθηματική) ανάπτυξη του παιδιού. Είναι γεγονός πως μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μπορεί να επεξεργαστεί και να εκφράσει επαρκέστερα απ’ ότι με λόγια, το πώς αισθάνεται για τον εαυτό του και για τα σημαντικά πρόσωπα ή γεγονότα της ζωής του. Η παιγνιοθεραπεία είναι μια κυρίως μη κατευθυνόμενη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που χρησιμοποιεί το παιχνίδι ως το κατεξοχήν θεραπευτικό «εργαλείο» και παρέχει στο παιδί μια ασφαλή βάση για να επεξεργαστεί και να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς.


ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

* Ψυχολόγους / Παιδοψυχολόγους

* Παιδιάτρους / Παιδοψυχιάτρους

* Συμβούλους / Ψυχοθεραπευτές

* Εκπαιδευτικούς

* Παιδαγωγούς

* Κοινωνικούς Λειτουργούς

* Συμβούλους Ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα "Εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία"  στο Ε.Ψ.Μ. και θα ήθελαν να εξειδικευτούν στην CCPT και την Προσωποκεντρική Παιγνιοθεραπεία

Στόχος : Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή πρόκειται να ασχοληθούν με παιδιά στην επαγγελματική ή/και προσωπική τους ζωή. Στόχος είναι να διερευνήσουμε και να βιώσουμε τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού, να έρθουμε σε επαφή με το δημιουργικό μας εαυτό και να ενσωματώσουμε μη παρεμβατικές μεθόδους της παιγνιοθεραπείας τόσο στην επαγγελματική όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις αρχές της Προσωποκεντρικής προσέγγισης του Carl Rogers & της Παιδοκεντρικής Play Therapy της V. Axline.
Επίσης, το πρόγραμμα αποτελείται από 2 βασικά μέρη/παράλληλους κύκλους:

1)Το θεωρητικό υπόβαθρο στην παιδοψυχολογία και την παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία

2)Την βιωματική Εκπαίδευση στην παιδοκεντρική παιγνιοθεραπεία.

1ο μέρος: Certificate in Child Psychology and Play Therapy issues

Εντρυφεί στη μελέτη των διαδικασιών και μηχανισμών που ενεργοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της βιολογικής και διανοητικής ανάπτυξης του εμβρύου σε ενήλικα. στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένων γνώσεων σε θέματα βιολογικής, γνωστικής, κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών. Συνάμα,  βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας της παιδικής αντίληψης και των παιδικών ικανοτήτων συγκριτικά με τους ενήλικες, ενώ αναλύει τον τρόπο με τον οποίο οι παιδικές εμπειρίες επηρεάζουν τη μεταγενέστερη ανάπτυξη του ατόμου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές μελετούν την εξέλιξη της Παιδοψυχολογίας παγκοσμίως, τάσεις και τακτικές, καθώς και τα πιο σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα μέσω ηλεκτρονικών βιβλιοθηκών. Συγχρόνως ενισχύεται η μελέτη και κατανόηση φαινομένων κακοποίησης παιδιών, παιδικής βίας και επιθετικότητας, προβλημάτων εκπαίδευσης, επιρροής διαζυγίων κτλ. και πως αυτά εκδηλώνονται στην Ελλάδα, συγκριτικά με το εξωτερικό. Το πρόγραμμα επιπλέον αναπτύσσει τις γνώσεις και ικανότητες των σπουδαστών σε θέματα ψυχολογικών αξιολογήσεων, και στην παγκοσμίου φήμης θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά play therapy.

Θεματικές ενότητες:

* Παιδί & οικογένεια,

* Το παιχνίδι ως μέσο σχέσης με το παιδί,

* οικογενειακή θεραπεία & play therapy,

* ψυχική υγεία & διαταραχές του παιδιού,

* ψυχοσωματική του παιδιού,

* μαθησιακές δυσκολίες,

* δυσλεξία & προσωπικότητα,

* προβολικά test,

* Απώλεια, Πένθος & Παιδί.

2ο μέρος: Professional Certificate in Child-Centred Play Therapy & Family-Centred Therapy

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια και ασκήσεις αναπτύσσει την ικανότητα των σπουδαστών να σχετίζονται θεραπευτικά με τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού

Θεματικές ενότητες (ενδεικτικά):

* Παιγνιοθεραπεία σήμερα – ορισμός και πλαίσια εφαρμογής

* Αρχές, Μέθοδοι και Τεχνικές της Παιγνιοθεραπείας

* Θεραπευτικές παράμετροι που διευκολύνουν την επανασύνδεση με το έμφυτο δυναμικό ίασης του παιδιού

* Δομή της θεραπείας μέσω του παιχνιδιού: Περιβάλλον και υλικά

* Τα τρία είδη του παιχνιδιού στην Παιγνιοθεραπεία (ενσωματικό παιχνίδι, προβολικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων)

* Η κατανόηση της συμβολικής έκφρασης

* Κατανόηση της λειτουργικότητα του παιχνιδιού στην ζωή των ανθρώπων.

* Η διερεύνηση και αξιοποίηση μη παρεμβατικών μεθόδων για την προσέγγιση των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων με μικρές παραλλαγές

* Η προσέγγιση του  παιχνιδιού ως βιωματικό τρόπο δημιουργικής μάθησης, έκφρασης και επικοινωνίας σε κοινά σχολεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής σε παιδιά, αλλά και σε προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης  σε ενήλικες.

Τα 4 στάδια της Παιδοκεντρικής Παιγνιοθεραπείας (CCPT) 1. warm up 2. aggressive 3.regression 4. mastery

Οι 7 Δεξιότητες του παιδοκεντρικού παιγνιοθεραπευτή

Filial Therapy και εκπαίδευση γονέων

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τρόπος εκπαίδευσης: Ο τρόπος εκπαίδευσης περιλαμβάνει συζητήσεις, εργαστήρια, επανατροφοδότηση, πρακτική και εποπτεία, audio tapes, µικρές οµάδες, οµάδες συνάντησης, εργαστήρια ενσυναίσθησης,εργαστήρια play therapy, role playing, συζητήσεις περιπτώσεων και διαλέξεις.


Αξιολόγιση:

Η αξιολόγηση όλων των παραπάνω ενοτήτων γίνεται µέσω, δύο θεματικών εργασιών/παρουσιάσεων & μίας γραπτής εργασίας (case study, 3000-5000 λέξεις) που παραδίδεται στο τέλος του προγράμματος.


Τύπος προγράμματος: Ευέλικτο (flexible) πρόγραµµα, εύχρηστο για επαγγελματίες/ εργαζόμενους(adult learning & εν μέρει destance learning) 1 Σαββατοκύριακο / Μήνα.

Μερική Διάρκεια(για τη συμμετοχή στον 1ο παράλληλο κύκλο): 8 μήνες (100 εκπαιδευτικές ώρες, Νοέμβριος-Ιούνιος)7 8ωρες συναντήσεις 1 Σάββατο/Μήνα & 1 εντατικό τετραήμερο 28 ωρών στο τέλος, & 1 εντατικό Σαββατοκύριακο 16 ωρών με θέμα: Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/Προσωποκεντρικη Play Therapy.

Διάρκεια: 1 έτος με την πρακτική. 180 εκπαιδευτικές ώρες συνολικά, (140 εκπαιδευτικές ώρες για την εκπαιδευτική ομάδα -7 16ωρες συναντήσεις κάθε 1 Σαββατοκύριακο ανά Μήνα & 1α τελική τετραήμερη συνάντηση  28 ωρών τον τελευταίο μήνα-, επίσης 1 εντατικό Σαββατοκύριακο 15 ωρών με θέμα: Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/Προσωποκεντρικη Play Therapy, 20 ώρες πρακτική τουλάχιστον με παιδιά υπό εποπτεία-1 εποπτεία/4 ώρες πρακτικής-, Νοέμβριος - Οκτώβριος)


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • * Απολυτήριο Λυκείου, άλλο δίπλωµα ή πτυχίο πανεπιστημίου.
  • * Γνώση Αγγλικής γλώσσας απαραίτητη,
  • * Εργασιακή εμπειρία με παιδιά επιθυμητή,
  • * Θα προτιμηθούν για συμμετοχή και στο 2ο μέρος υποψήφιοι που έχουν εμπειρία εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική/Ψυχοθεραπεία.
  • * Προσωπική Συνέντευξη με τον Δ/ντή του τμήματος Συμβουλευτικής του Ε.Ψ.Μ.

Διαθέσιµες Θέσεις: 12


Μερικό Κόστος (για τη συμμετοχή στον 1ο παράλληλο κύκλο): 800€  για επαγγελματίες, 550€ για φοιτητές & ανέργους,150€ για επαγγελματίες, 120€ για φοιτητές & ανέργους το εντατικό Σαββατοκύριακο 15 ωρών με θέμα: Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/Προσωποκεντρικη Play Therapy.

Κόστος: 1400 € για επαγγελματίες, 1100€ για φοιτητές & ανέργους, 1000€ εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων,  για την εκπαιδευτική ομάδα. 150€ για επαγγελματίες, 120€ για φοιτητές & ανέργους το εντατικό Σαββατοκύριακο 15 ωρών με θέμα: Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/Προσωποκεντρικη Play Therapy. 40€ η κάθε εποπτεία
Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του ποσού παρέχεται 10% έκπτωση

Ειδικό μειωμένο κόστος για φοιτητές, ανέργους & εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων!


Έναρξη: Δεκέμβριος

Ημερομηνίες Συνάντησης της Εκπαιδευτικής ομάδας:

 

  • Η ολοκλήρωση των κύκλων του προγράμματος οδηγεί:
    Ο πρώτος κύκλος οδηγεί στην απόκτηση του Certificate σε θέματα Παιδοψυχολογίας & Play Therapy.
    Ο 2ος κύκλος οδηγεί στην απόκτηση του Professional Certificate in Child  Centered Play Therapy & Person-centered Familly Therapy

Το Πρόγραμμα διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη

Πληροφορίες / Εγγραφές / Ραντεβού: τηλ.:25510-83782 κινητό: 6938 968474

Γραμματεία/ Πληροφορίες/ Ραντεβού

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

Log in