Latest Events

Περισσότερες Υπηρεσίες

Λάβετε πληροφορίες με βάση
το επίπεδο σπουδών σας

«Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/ Προσωποκεντρική Play Therapy»

 Registration Closed
 
0
Category
Αυτόνομα Σεμινάρια
Date
2019-03-23 11:00 - 2019-03-24 17:00
Venue
Greece, Λευκίμη Σουφλίου T.K. 68003 Εβρος - Λευκίμη Σουφλίου T.K. 68003 Εβρος
Λευκίμη Σουφλίου, 680 03,, Ελλάδα
Telephone
2551083782
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

εντατικό Σεμινάριο εξειδίκευσης 15 ωρών

με θέμα:

«Προσωποκεντρική οικογενειακή θεραπεία/ Προσωποκεντρική PlayTherapy»

23 - 24 Μαρτίου 2019

 

Στο χώρο της ψυχικής υγείας, το παιχνίδι θεωρείται ως το κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας κι έκφρασης του παιδιού, το οποίο συμβάλλει στην ολόπλευρη (νοητική, σωματική, κοινωνική, συναισθηματική) ανάπτυξη του παιδιού. Είναι γεγονός πως μέσα από το παιχνίδι, το παιδί μπορεί να επεξεργαστεί και να εκφράσει επαρκέστερα απ’ ότι με λόγια, το πώς αισθάνεται για τον εαυτό του και για τα σημαντικά πρόσωπα ή γεγονότα της ζωής του. Η παιγνιοθεραπεία είναι μια κυρίως μη κατευθυνόμενη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, που χρησιμοποιεί το παιχνίδι ως το κατεξοχήν θεραπευτικό «εργαλείο» και παρέχει στο παιδί μια ασφαλή βάση για να επεξεργαστεί και να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΡLAY ΤHERAPY:


Ένας χώρος όπου μπορεί να είναι αυτό που είναι (σκέψεις συναισθήματα, συμπεριφορές δεν απαγορεύονται, κριτικάρονται, ελέγχονται, πατρονάρονται)Ένας ενήλικας που το αποδέχεται, το σέβεται, είναι φιλικός και αποκλειστικά στη διάθεση του για το συγκεκριμένο και γνωστό χρονικό διάστημα. (καθόλου ασήμαντο αυτό αν σκεφτεί κανείς πόσο λίγο χρόνο έχουν οι γονείς για τα παιδιά και πόσο λίγες είναι πολλές φορές και οι ευκαιρίες για επαφή με συνομηλίκους)Κάποιος που «μπαίνει στα παπούτσια του» και προσπαθεί να καταλάβει αυτό που το παιδί θέλει να εκφράσει. Η σχέση και η επικοινωνία βασίζεται σ’ αυτή την κατανόησηΚάποιος που εμπιστεύεται την ικανότητα του παιδιού να σταθεί στα πόδια του και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του ενώ παράλληλα αναγνωρίζει και αποδέχεται τους όποιους φόβους, δισταγμούς, αγωνίες του.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ

 • * Ψυχολόγους / Παιδοψυχολόγους
 • * Παιδιάτρους / Παιδοψυχιάτρους
 • * Συμβούλους / Ψυχοθεραπευτές
 • * Εκπαιδευτικούς
 • * Παιδαγωγούς
 • * Κοινωνικούς Λειτουργούς κτλ.

Εισηγητές:

Α) Λουίζα Βογιατζή

Συνεργάτης

Διεύθυνση:
Τσόχα 33(Γραφείο)/Πασχαλιάς 8
Αμπελόκηποι/Ψυχικό
Αθήνα
15452
Ελλάδα
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2106747024
Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου: 6972500592
  http://www.mypsychologist.gr/
Πληροφορίες: Ψυχολόγος- προσωποκεντρική θεραπεύτρια - παιγνιοθεραπεύτρια* Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1965* 1983-1989 Σπουδές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία με ειδίκευση των σπουδών μου στον τομέα της Ψυχοθεραπείας-Διαγνωστικής για παιδιά και νέους (Kinder-und Jugendpsychotherapie und Diagnostik) και στον τομέα Επικοινωνιακής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής Άσκησης (Kommunikationspsychologie, Beratung und Training)* 1984 Γέννηση πρώτου παιδιού* 1985 Ίδρυση, μαζί με άλλους γονείς-φοιτητές, πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού-νηπιαγωγείου. Ενεργό μέλος επί δώδεκα συνεχή έτη στο συμβούλιο γονέων που ασκούσε την παιδαγωγική και διοικητική διαχείριση του σταθμού* 1990 Γέννηση δεύτερου παιδιού* 1991-1997 Εργασία ως Επιμελήτρια, υπεύθυνη των Προγραμμάτων Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών, στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου
* 1992-1997 Εργασία ως Παιδοψυχολόγος-Θεραπεύτρια (Play Therapy) σε Ιδρύματα της Υπηρεσίας Νεότητας του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας (Niedersachsen)
* 1995-1997 Μεταπτυχιακά σεμινάρια Ψυχοδράματος στο «Institut fur Psychodrama Ella Mae Sharon” της Κολωνίας* 1997 Γέννηση τρίτου παιδιού και επιστροφή στην Ελλάδα* 1999-2000 Συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σε τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου* 2000 Αρχή συνεργασίας με το περιοδικό Vita στα θέματα Ψυχολογίας -2003-2006 Μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (Person-Centred Counselling) στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση στην Αθήνα (υπαγόμενο στο University of Strathclyde της Γλασκώβης)* Από το 2005 Ιδιωτική εργασία ως Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Θεραπεύτρια
* Συνεργασία σε εθελοντική βάση με το Σωματείο Γονιμότητας Magna Mater

Β)

 • Βασίλειος Μπλίτσας, MSc
  Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
  Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής
  Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ.

Σύντομο βιογραφικό

Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου PARIS  8 (1992-95) και εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία (1995-96). Από το 1997 έως το 2000 φοίτησε στη σχολή Ψυχολογίας του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών (ΚΑΣΕ) όπου εξειδικεύτηκε στα ψυχομετρικά τεστ (τεστ νοημοσύνης, τεστ κλίμακας και προβολικά τεστ). Επιπλέον, από το 2001 έως το 2006 εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο εκπαίδευσης Προσωποκενρικής Προσέγγισης ξεκινώντας από ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα, το διάστημα 2003-2006, παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία του Βρετανικού κρατικού Πανεπιστημίου του Strathclydeτης Σκωτίας (Ηνωμένο Βασίλειο). Σήμερα  είναι ειδικός συνεργάτης του εν λόγω κέντρου

Από το 1998 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, ενώ από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας ατομικά πελάτες και ομάδες. Το 2005 ήταν συνιδρυτής του «Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών" το οποίο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα. Σκοπός του είναι να προάγει την έρευνα και την εκπαίδευση στο χώρο της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας, της ψυχοδιαγνωστικής και της προσωπικής ανάπτυξης μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, βιωματικών εργαστηρίων και διαλέξεων καθώς και της εκπόνησης ερευνών και μελετών. Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας προσφέροντας δυνατότητες για βιωματική μάθηση, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία. Σήμερα το ΕΨΜ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο στην PCA & τηνCCPT.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά κλαδικά περιοδικά, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε διάφορα πάνελ εκπομπών. Έχειδιεξάγειεπίσης, ποιοτικήέρευνα, σεεπίπεδοM.Sc., μετίτλο: Life change in non mental health professionals trained in PCA: An Interpretative Phenomenological Analysis

Διεύθυνση: Κίου 2, Αλεξανδρούπολη 68131

Τηλέφωνο 2551083782, κινητό: 6938968474, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

websites: www.epsyme.comwww.ccplaytherapy.com

Κόστος: 150€ για επαγγελματίες, 122€ για φοιτητές & ανέργους, 100 € για εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων

Ειδικό μειωμένο κόστος για φοιτητές, ανέργους & εκπαιδευόμενους με μετακίνηση άνω των 200 χιλιομέτρων!

 

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Οικοτουριστικό Ξενώνα Δαδιάς “Forest Inn”.

Διαμονή

Μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς- Λευκίμμης- Σουφλίου και μόλις 500 μέτρα από τον οικισμό της Δαδιάς, βρίσκεται ο Οικοτουριστικός Ξενώνας Δαδιάς “Forest Inn”.

Ο ξενώνας διαθέτει:

20 Δωμάτια ανακαινισμένα τον Αύγουστο του 2013, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. (δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, ιντερνετ, κλιματισμό, τηλέφωνο, σεσουάρ, είδη προσωπικής υγιεινής)

Εστιατόριο – καφέ -μπαρ “Cuppa”: Σερβίρει ελληνικό πρωινό, ελαφριά σνακς, ποικιλίες τοπικών εδεσμάτων, γλυκά και ροφήματα

Αίθουσα εκδηλώσεων “Αετοράχη”: Σερβίρει καφέδες και ροφήματα καθώς και ποικιλίες τοπικών εδεσμάτων καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας,λαμβάνουν μέρος βραδιές με ζωντανή μουσική, σεμινάρια γευσιγνωσίας τοπικών κρασιών ,εργαστήρια καλλιτεχνικών για μικρούς και μεγάλους και κάθε είδος κοινωνικών εκδηλώσεων.

Εξωτερική Παιδική χαρά


Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με:

 • double ή twin κρεβάτια, με ανατομικά, υποαλλεργικά στρώματα
 • δυνατότητα επιλογής τύπου μαξιλαριών
 • LCD TV( δορυφορική κεραία + μουσικά κανάλια)
 • ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο 17″ laptop-sized
 • πρόσβαση στο ιντερνετ
 • κλιματιστικό
 • μεγενθυτικός επιτραπέζιος καθρέφτης
 • απευθείας τηλεφωνικές γραμμές
 • ιδιωτικά μπάνια με ντούζ
 • στεγνωτήρας μαλλιών
 • 110-240V shaving outlet
 • επιπλωμένη βεράντα
 • αντικουνουπικές σίτες στα παράθυρα
 • βασικά είδη ατομικής υγιεινής και extra κατόπιν ζήτησης
 • κατάλογος υπηρεσιών
 • παιδικό κρεβατάκι και μωρουδιακό εξοπλισμό κατόπιν ζήτησης
 • βαμβακερές πετσέτες και σεντόνια ελληνικής κατασκευής

Επιπλέον εξοπλισμός στα Executive DBL/TWIN Δωμάτια (δωμάτια-σουίτες):
βραστήρας για τσάι ή καφέ (περιλαμβάνονται φακελάκια καφέ και τσαγιού), μπουρνούζια, παντόφλες, σαλονάκι, τοπικά εδέσματα κατά την άφιξη, ψυγειάκι, πλήρης σειρά ειδών ατομικής καθαριότητας.

Οι Αιτήσεις εγγραφών έως 19 Μαρτίου!

 

Αίτηση

Πληροφορίες / Εγγραφές:

τηλ.:25510-83782

κινητό: 6938 968474

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.epsyme.com

 
 

All Dates

 • From 2019-03-23 11:00 to 2019-03-24 17:00

List of Participants

 No Participant 

Powered by iCagenda

Εκπαιδευτές & Συνεργάτες

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

Ανδρέας Αθανασόπουλος, MD

Ανδρέας Αθανασόπουλος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής Tηλ.: 210.98.39.562Εmail: psynet32@gmail.comΔ/νση: Θουκυδίδου 50 - Αλιμος Σύντομο βιογραφικό  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1989 και απέκτησε ειδικότητα ψυχιατρικής το 1995. Έκτοτε εργάζεται...

15-05-2019 Hits:125 Staff & Administration

Read more

Κεντιγκελένη Κυριακή

Η Κυριακή Κεντιγκελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική το 2007, οπότε και απόκτησε την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και...

15-05-2019 Hits:64 Staff & Administration

Read more

Βαγγέλης Βελέτσος, PgD

Ο Βαγγέλης Βελέτσος είναι Προσωποκεντρικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Εξαρτήσεων και Συνεξάρτησης και Σύμβουλος Ζεύγους EFT. Σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση Αλέξανδρος Μπάλτας Α.Ε. (ψυγεία...

21-10-2017 Hits:538 Staff & Administration

Read more

Βογιατζή Λουίζα

Σύντομο βιογραφικό Η κα Λουίζα Βογιατζή είναι ψυχολόγος και πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ατομικά με ενηλίκους, με ζευγάρια, εφήβους, παιδιά και τους γονείς τους. Τελείωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία (1989) στο...

21-10-2017 Hits:949 Staff & Administration

Read more

Νεκταρία Πατεράκη Καστρινάκη

Σύμβουλος- Επόπτρια Address:Χανιά Ελλάδα Email:Pateraki.nekt@gmail.com Phone:28210 45055   Η Πατεράκη-Καστρινάκη Νεκταρία είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδέυτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρικη και στη μη κατευθυντική παρέμβαση N.D.I.  Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι στη συστημική, στη προσωποκεντρική και στη...

21-10-2017 Hits:1580 Staff & Administration

Read more

Αυγερινού Έλλη, MSc

Αυγερινού Έλλη, MSc Εξωτερική Συνεργάτης, Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια,Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια, ECP,Πρόεδρος της Ε.Π.Β.Ε Σύντομο βιογραφικό Η Έλλη Αυγερινού, μετά από τις αρχικές της σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετά από καριέρα...

21-10-2017 Hits:545 Staff & Administration

Read more

Τσιλιγκαρίδου Κυριακή

·         Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, Παιδαγωγός, εμψυχώτρια  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  Προσωποκεντρική Θεραπεύτρια Η κα. Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, είναι νηπιαγωγός και εμψυχώτρια. Εκπαιδευμένη προσωποκεντρική σύμβουλος και παιγνιοθεραπεύτρια στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο -...

21-10-2017 Hits:609 Staff & Administration

Read more

Δημητρακοπούλου Δήμητρα, Msc

Δημητρακοπούλου Δήμητρα, MscΠαιδαγωγός Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΣύμβουλος Ψυχικής Υγείας -ΠροσωποκεντρικήΘεραπεύτριαΣυνεργάτης του Ε.Ψ.Μ. Σύντομο βιογραφικό Η Δήμητρα Δημητρακοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2007 και έχει υπηρετήσει σε δημόσια και μειονοτικά σχολεία του Ν. Ροδόπης...

21-10-2017 Hits:576 Staff & Administration

Read more

Βασίλειος Μπλίτσας, Msc

Βασίλειος Μπλίτσας, MscΨυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής ΥποστήριξηςΠροσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός ΠαιγνιοθεραπευτήςΠρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ. Σύντομο βιογραφικό Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης...

21-10-2017 Hits:633 Staff & Administration

Read more

Μιχάλης Καλαμαρίδης Πατεράκης

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Ειδικός Ψυχομετρικών Αξιολογήσεων, Διευθυντής του Τομέα Ψυχομετρίας Ε.Ψ.Μ.Ο Μιχάλης Καλαμαρίδης Πατεράκης ζεί και εργάζεται στην Αθήνα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Τελείωσε την πρώτη σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα...

19-10-2017 Hits:793 Staff & Administration

Read more

Log in