Latest Events

Εγγραφές Περιόδου 2019-2020

When: 01 Mart 2019 @ 10:30 am

Περισσότερες Υπηρεσίες

Λάβετε πληροφορίες με βάση
το επίπεδο σπουδών σας

Συμμετοχή του Ε.Ψ.Μ. στη Διημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής

 Registration Closed
 
1
Category
Εκδηλώσεις
Date
2018-12-01 09:00 - 2018-12-02 18:00
Venue
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ((Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, Αθήνα,) - Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, Αθήνα
Ελλάδα
Telephone
211 4055774
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ. ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών ως Εκπαιδευτικό Κέντρο- Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, στο πλαίσιο της Διημερίδας της ΕΕΣ,  θα παρουσιάσει βιωματικά εργαστήρια:

 1. Παρακάτω παρατίθενται οι εισηγητές, τα βιογραφικά και οι περιλήψεις των εργαστηρίων. 

  Περίληψη Εργαστηρίου1: «Ο φόβος της μοναξιάς και το γίγνεσθαι του προσώπου».

  Η μοναξιά, «ιδρυτική» της ανθρώπινης ύπαρξης, παρούσα από τη στιγμή της γέννησης του ανθρώπου, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία και δυνατότητα για ανάπτυξη, διαχωρισμό, σχέση και επικοινωνία εφόσον βιωθεί. Μπορεί ωστόσο να αποτελέσει απειλή και να ωθήσει σε μια καταναγκαστική τάση αποφυγής και εξοστρακισμού της και τελικά στην απομόνωση και την αποστροφή από τους άλλους μέχρι το σημείο της αποδιοργάνωσης και του θανάτου (συμβολικού ή φυσικού). Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν και σε ποιο βαθμό θα βιώσει και με ποιο τρόπο θα σχετιστεί με την υπαρξιακή μοναξιά του. Η σχέση αυτή μπορεί να αποβεί δυνητικά πολύ δημιουργική και να αποτελέσει δυνατότητα για σχέση με τον εαυτό του και το σύμπαν ολόκληρο και κατ´ επέκταση για ολοκλήρωση του Προσώπου του. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να διερευνήσουμε με βιωματικό τρόπο τη σχέση μας με το φόβο της μοναξιάς και στη συνέχεια μεταξύ άλλων να αναγνωρίσουμε τον ενδεχόμενο ρόλο και τη σημασία που διαδραματίζει η μοναξιά στη θεραπευτική σχέση.

  Περίληψη Εργαστηρίου2: «Η αξία και ο ρόλος του φόβου, δουλεύοντας προσωποκεντρικά στη θεραπευτική σχέση»

  Ο φόβος, σε οποιαδήποτε μορφή του, μπορεί να αποτελέσει δυνατότητα για το άτομο. Δυνατότητα για ανάπτυξη και βαθύτερη σχέση με τον εαυτό, η οποία μπορεί να αναδυθεί στη θεραπευτική σχέση, έτσι όπως χτίζεται μέσα από τις τρεις πυρηνικές συνθήκες της Προσωποκεντρικής προσέγγισης την ενσυναίσθηση, την άνευ όρων αποδοχή και την αυθεντικότητα. Στο εργαστήριο αυτό, θα έχουμε τη δυνατότητα με βιωματικό τρόπο, να αναγνωρίσουμε την αξία του φόβου, υποκειμενικά για τον καθένα μας και να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους.Έτσι μυριάδες φόβοι, (όπως φόβος μέλλοντος, φόβος αποτυχίας, φόβος του πόνου, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του ίδιου του φόβου μαζί με τις μυριάδες φοβίες και κρίσεις πανικού) από εμπόδια ίσως μπορούν να γίνουν εργαλεία ανάπτυξης του εαυτού μέσα στη θεραπεία!

  • Βασίλειος Μπλίτσας, Msc
   Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
   Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής
   Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ.

  Σύντομο βιογραφικό

  Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης & Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής. Από το 1998 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, ενώ από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας ατομικά πελάτες και ομάδες. Το 2005 ήταν συνιδρυτής του «Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών" το οποίο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας προσφέροντας δυνατότητες για βιωματική μάθηση, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία. Σήμερα το ΕΨΜ αποτελεί εκπαιδευτικό κέντρο στην PCA & την CCPT.

  • Κεντιγκελένη Κυριακή Msc MD Prof.D.

  Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Προσωποκεντρική Σύμβουλος & Παιγνιοθεραπεύτρια, Διευθύντρια του τμήματος Έρευνας & Μελέτης του ΕΨΜ

  Σύντομο βιογραφικό 

  Η Κυριακή Κεντιγκελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική το 2007. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο MSc στην «Κοινωική Ψυχιατρική» στο ΔΠΘ το 2015 και στο MSc στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στο ΕΑΠ το 2017. Είναι Προσωποκεντρική Σύμβουλος & Παιγνιοθεραπεύτρια. Aσκεί Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική και Παιγνιοθεραπεία σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Είναι υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Μελέτης του ΕΨΜ καθώς τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο της έρευνας και διαθέτει σημαντικό ερευνητικό υπόβαθρο.

  • ΚυριακήΤσιλιγκαρίδου,

  Παιδαγωγός, εμψυχώτρια,  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας,  Προσωποκεντρική   Θεραπεύτρια

  • Σύντομο βιογραφικό

  Η κα. Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, είναι νηπιαγωγός και εμψυχώτρια. Εκπαιδευμένη προσωποκεντρική σύμβουλος και παιγνιοθεραπεύτρια στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο - παιδικό σταθμό. Ασκεί παιδοκεντρική Play Therapy σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS Θράκης. Είναι συνεργάτης του Ε.Ψ.Μ. όπου ασκεί προσωποκεντρική συμβουλευτική ατομικά με ενήλικες και παιγνιοθεραπεία με παιδιά, συμμετέχει ως διευκολύντρια σε εκπαιδευτικές ομάδες και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης. 

 
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 2018
 
 
 
 
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη Διημερίδα, η οποία θα διεξαχθεί στις 1 - 2 Δεκεμβρίου 2018, στον χώρο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ((Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, Αθήνα,) με θέμα:
 
ΦΟΒΟΣ: ΑΤΟΜΙΚΟΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ
 
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (Ε.Ε.Σ.), ως ένας ευαίσθητος οργανισμός, που αισθάνεται και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες της κοινωνίας, της οποίας είναι ενεργό μέλος, αποφάσισε την 24η  Διημερίδα της να την αφιερώσει στον Φόβο.
 
Φόβος: Ατομικός.
Φόβος: Συλλογικός.
 
Αυτή η αρχαία-σύγχρονη μάστιγα μολύνει τις ζωές των ανθρώπων.
Η διασπορά του φαινομένου του φόβου έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις που ξεπερνούν την ατομική σφαίρα και περιλαμβάνουν πλέον ευδιάκριτα ολόκληρη την ανθρωπότητα.
 
Αυτή τη στιγμή γίνεται απολύτως κατανοητό από όλους, σε ενεστώτα χρόνο πια, ότι, σα να μην υπάρχει κάτι άλλο που να διέπει την καθημερινότητά μας, εκτός από τον φόβο.
Φόβος μέλλοντος, φόβος αποτυχίας, φόβος του πόνου, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του ίδιου του φόβου μαζί με τις μυριάδες φοβίες και κρίσεις πανικού.
Ο φόβος μιας γενικής κατάρρευσης: Αυτής της ίδιας της ανθρωπότητας.
Στις συνεδρίες μας και στις ομάδες μας, αν το καλοσκεφτούμε, με αυτό καταπιανόμαστε.
Το όλο θέμα έχει την έννοια του κατεπείγοντος και αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.
 
Η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής κινητοποιώντας μέσω της 24ης Διημερίδας της, τα Κέντρα - μέλη της, τους σπουδαστές τους και τα ίδια τα μέλη της Εταιρείας, θεωρεί ότι η ενασχόληση με το ατομικό και συλλογικό φαινόμενο του Φόβου, η αναγνώρισή του, η επεξεργασία του, η ελάττωσή του ή και αυτή η ίδια η εξάλειψή του, από τα σώματα, τα συναισθήματα, τους νόες και τις συνειδήσεις, τόσο τις δικές μας-ως Συμβούλων Ψυχικής Υγείας- όσο και των συνανθρώπων μας, αποτελεί συλλογική ευθύνη, που οφείλουμε να αναλάβουμε και για την οποία είμαστε ικανοί/ές και επαρκώς εξοπλισμένοι να επιλύσουμε.
 
Με εκτίμηση,
Για την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής
 
Ιωάννης Ψάρρας,
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής
 
Βίβιαν Σαχπάζη          ‘Εβελυν Αγγελοπούλου
Πρόεδρος                       Γεν. Γραμματέας
 
      
Λειτουργία γραφείου Ε.Ε.Σ.
Δευτέρα 09:00 - 15:00, 
Τρίτη-Πέμπτη 09:00-12:00
Τηλέφωνο: 2114055774
 
 

All Dates

 • From 2018-12-01 09:00 to 2018-12-02 18:00

List of Participants

Vassilis Blitsas (1)

Powered by iCagenda

Εκπαιδευτές & Συνεργάτες

OFFICIAL NEWSLETTER ΤΟΥ Ε.Ψ.Μ.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας Δελτίο!
I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

Ανδρέας Αθανασόπουλος, MD

Ανδρέας Αθανασόπουλος, Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής Tηλ.: 210.98.39.562Εmail: psynet32@gmail.comΔ/νση: Θουκυδίδου 50 - Αλιμος Σύντομο βιογραφικό  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1989 και απέκτησε ειδικότητα ψυχιατρικής το 1995. Έκτοτε εργάζεται...

15-05-2019 Hits:3 Staff & Administration

Read more

Κεντιγκελένη Κυριακή

Η Κυριακή Κεντιγκελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική το 2007, οπότε και απόκτησε την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και...

15-05-2019 Hits:6 Staff & Administration

Read more

Βαγγέλης Βελέτσος, PgD

Ο Βαγγέλης Βελέτσος είναι Προσωποκεντρικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Εξαρτήσεων και Συνεξάρτησης και Σύμβουλος Ζεύγους EFT. Σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση Αλέξανδρος Μπάλτας Α.Ε. (ψυγεία...

21-10-2017 Hits:454 Staff & Administration

Read more

Βογιατζή Λουίζα

Σύντομο βιογραφικό Η κα Λουίζα Βογιατζή είναι ψυχολόγος και πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια. Εργάζεται ατομικά με ενηλίκους, με ζευγάρια, εφήβους, παιδιά και τους γονείς τους. Τελείωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία (1989) στο...

21-10-2017 Hits:694 Staff & Administration

Read more

Νεκταρία Πατεράκη Καστρινάκη

Σύμβουλος- Επόπτρια Address:Χανιά Ελλάδα Email:Pateraki.nekt@gmail.com Phone:28210 45055   Η Πατεράκη-Καστρινάκη Νεκταρία είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδέυτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρικη και στη μη κατευθυντική παρέμβαση N.D.I.  Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι στη συστημική, στη προσωποκεντρική και στη...

21-10-2017 Hits:1166 Staff & Administration

Read more

Αυγερινού Έλλη, MSc

Αυγερινού Έλλη, MSc Εξωτερική Συνεργάτης, Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια,Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια, ECP,Πρόεδρος της Ε.Π.Β.Ε Σύντομο βιογραφικό Η Έλλη Αυγερινού, μετά από τις αρχικές της σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετά από καριέρα...

21-10-2017 Hits:447 Staff & Administration

Read more

Τσιλιγκαρίδου Κυριακή

·         Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, Παιδαγωγός, εμψυχώτρια  Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας  Προσωποκεντρική Θεραπεύτρια Η κα. Κυριακή Τσιλιγκαρίδου, είναι νηπιαγωγός και εμψυχώτρια. Εκπαιδευμένη προσωποκεντρική σύμβουλος και παιγνιοθεραπεύτρια στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο -...

21-10-2017 Hits:489 Staff & Administration

Read more

Δημητρακοπούλου Δήμητρα, Msc

Δημητρακοπούλου Δήμητρα, MscΠαιδαγωγός Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΣύμβουλος Ψυχικής Υγείας -ΠροσωποκεντρικήΘεραπεύτριαΣυνεργάτης του Ε.Ψ.Μ. Σύντομο βιογραφικό Η Δήμητρα Δημητρακοπούλου είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το 2007 και έχει υπηρετήσει σε δημόσια και μειονοτικά σχολεία του Ν. Ροδόπης...

21-10-2017 Hits:457 Staff & Administration

Read more

Βασίλειος Μπλίτσας, Msc

Βασίλειος Μπλίτσας, MscΨυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής ΥποστήριξηςΠροσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός ΠαιγνιοθεραπευτήςΠρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ. Σύντομο βιογραφικό Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης...

21-10-2017 Hits:530 Staff & Administration

Read more

Μιχάλης Καλαμαρίδης Πατεράκης

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής, Ειδικός Ψυχομετρικών Αξιολογήσεων, Διευθυντής του Τομέα Ψυχομετρίας Ε.Ψ.Μ.Ο Μιχάλης Καλαμαρίδης Πατεράκης ζεί και εργάζεται στην Αθήνα ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Τελείωσε την πρώτη σχολή ψυχολογίας στην Ελλάδα...

19-10-2017 Hits:593 Staff & Administration

Read more

Log in