ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Εμείς, τα παιδιά και το παιδί μεσα μας

Εμείς, τα παιδιά και το παιδί μεσα μας

Συνοπτική περιγραφή : Ελάτε να γνωρίσουμε τα παιδιά Να παρατηρήσουμε τα κοινά χαρακτηριστικά τους χωρίς να χάνουµε τις ιδιαιτερότητές τους. Θα εξετάσουμε το συγκεκριμένο στάδιο της ανθρώπινης ζωής, την παιδική ηλικία, όπως αυτή εξελίσσεται στο συγκεκριμένο πολιτισµικό περιβάλλον µας. Θα µοιραστούµε σκέψεις, εμπειρίες, προβληματισμούς που αφορούν θέµατα τα οποία παρουσιάζονται σε αυτήν την ηλικία. Θα εξετάσουμε επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης µίας καλύτερης επικοινωνίας µαζί τους. 

Σ’ αυτό θα μας βοηθήσει η γνωριμία με το παιδί μέσα μας: Στη συνάντηση αυτή θα έχουµε την ευκαιρία να αναζητήσουμε και να συναντήσουμε το παιδί µέσα µας, να ακούσουµε τις ανάγκες, τα παράπονα, τους φόβους και τους θυµούς του. Αυτό το κρυµµένο, το πληγωμένο, το μοναχικό, το φοβισμένο, το θυµωµένο ή και το χαρούμενο παιδί θα έχει την ευκαιρία να βιώσει τα γεγονότα και τα συναισθήματα όπως τα βίωσε στην παιδική ηλικία, αυτή τη φορά όµως µαζί µε τον ενήλικα που εμπλουτισμένος µε εμπειρίες θα το προστατέψει και θα το στηρίξει σαν καινούργιος στοργικός γονιός. Θα χρησιμοποιήσουμε τις ικανότητες του ενήλικα για να δώσουµε στο µέσα µας παιδί νέες ευκαιρίες για να σπάσει τους παλιούς κανόνες και να είναι ο αυθεντικός του εαυτός. Θα διεκδικήσουμε την παιδική µας ηλικία, θα κλάψουµε, θα γελάσουµε και θα παίξουµε όπως µόνο τα παιδιά ξέρουν να κάνουν. 

Για το σκοπό αυτό το Σεμινάριο περιλαμβάνει πλούσιο υλικό σε ψυχομετρικά test, προβολικές τεχνικές, και την παγκοσμίου φήμης διευκολυντική παρέμβαση σε παιδιά play therapy.

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Σε φοιτητές ή αποφοίτους ψυχολογίας & παιδαγωγικών τμημάτων, συμβούλους, παιδαγωγούς, κτλ. Σε γονείς. Σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Σάββατο: 10 πμ- 6 μμ, Κυριακή: 10 πμ- 6 μμ.

Κόστος συμμετοχής: 90Ε για επαγγελματίες, 60Ε για φοιτητές & ανέργους, 50Ε για μέλη του ΕΨΜ.

Περιορισμένος Αριθμός Θέσεων - Παρέχεται Πιστοποιητικό Συμμετοχής

Διοργανωτής: Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών

Τόπος διεξαγωγής: Β. Ελλάδα : Κίου 2, Αλεξανδρούπολη, Τ. Κ.: 68 131

Πληροφορίες/Εγγραφές/Ραντεβού:

τηλ.:25510-83782,  κινητό: 6938 968474

Γραμματεία/ Πληροφορίες/ Ραντεβού