Προσωποκεντρικοί Εκπαιδευτικοί

...Τι θα γινόταν, όμως, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά

"...Τι θα γινόταν, όμως, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά;

Τι θα συνέβαινε αν μεγαλώνατε σε ένα σπίτι, όπου αντί να πρέπει όλοι να δείχνουν χαρούμενοι, η οικογένεια είχε ως βασικό της στόχο την ενσυναισθητική κατανόηση; Φανταστείτε τους γονείς σας να ρωτούν: «Πώς είσαι;». Κι αυτό γιατί θέλουν πράγματι να ξέρουν πώς είστε στ' αλήθεια. Ίσως έτσι να μη νιώθατε υποχρεωμένοι να απαντάτε «τέλεια» κάθε φορά, γιατί γνωρίζετε ότι μπορούν να δεχτούν ότι για σας «σήμερα ήταν μια άσχημη μέρα». Δε θα κατέληγαν αμέσως σε συμπεράσματα, ούτε θα θεωρούσαν ότι κάθε πρόβλημα είναι μια καταστροφή που πρέπει να προλάβουν. Θα άκουγαν μόνο αυτά που είχατε να πείτε και στη συνέχεια θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σας καταλάβουν και να σας βοηθήσουν..."

Φανταστείτε για μια στιγμή πώς θα ήταν να μεγαλώνατε σε ένα σπίτι στο οποίο δεν σας καταλάβαιναν. Φανταστείτε τους γονείς σας να περιμένουν από εσάς να είστε…
ANTIKLEIDI.COM
 
 

«Σ΄ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΤΑΞΙΕΣ»

Πριν από 50 χρόνια και πλέον, ο ψυχολόγος Καρλ Ρότζερς είπε ότι το να αγαπάμε απλώς τα παιδιά μας δεν είναι αρκετό. Και τόνισε ότι πρέπει να τα αγαπάμε άνευ όρων γι΄ αυτό που είναι, όχι γι΄ αυτό που κάνουν.

Επιβράβευση ή Τιμωρία...

Τα συστήματα ανταμοιβής με αυτοκόλλητα μπορεί να είναι εξαιρετικά για την ενίσχυση της θετικής συμπεριφοράς, αλλά διευρύνουν επίσης το χάσμα μεταξύ χαμηλών και υψηλών σε επιδόσεις μαθητών, πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζήλεια, ναρκισσισμό και συναισθήματα ανεπάρκειας.