Διοίκηση & Εκπαιδευτές

Κεντιγκελένη Κυριακή

Η Κυριακή Κεντιγκελένη ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ιατρική το 2007, οπότε και απόκτησε την άδεια άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Συνέχισε και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Master of Science στην «Κοινωική Ψυχιατρική» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης το 2015 και στο Master of Science στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο το 2017. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής της ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική και στο Παιδοκεντρικό Play Therapy στο Εργαστήρι Ψυχοκοινωνικών Μελετών στην Ελλάδα και σε αναγνωρισμένα κέντρα στις Η.Π.Α.

Είναι συνεργάτης του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών και συμμετέχει ως διευκολύντρια σε  αυτόνομα βιωματικά σεμινάρια. Aσκεί Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική και Παιγνιοθεραπεία σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Είναι υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Μελέτης του Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών καθώς τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο της έρευνας και διαθέτει σημαντικό ερευνητικό υπόβαθρο.

 

Τηλέφωνο: +30 6944 690 482

Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βασίλειος Μπλίτσας, Msc

 • Βασίλειος Μπλίτσας, Msc
  Ψυχολόγος-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
  Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής, Παιδοκεντρικός Παιγνιοθεραπευτής
  Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του Ε.Ψ.Μ.

Σύντομο βιογραφικό

Ο κ. Μπλίτσας Βασίλειος είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής Προσωποκεντρικής Προσέγγισης. Σπούδασε Ψυχολογία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου PARIS  8 (1992-95) και εξειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία (1995-96). Από το 1997 έως το 2000 φοίτησε στη σχολή Ψυχολογίας του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών (ΚΑΣΕ) όπου εξειδικεύτηκε στα ψυχομετρικά τεστ (τεστ νοημοσύνης και προβολικά τεστ. Επιπλέον, από το 2001 έως το 2006 εκπαιδεύθηκε στο Κέντρο εκπαίδευσης Προσωποκενρικής Προσέγγισης ξεκινώντας από ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ενώ παράλληλα, το διάστημα 2003-2006, παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία του Βρετανικού κρατικού Πανεπιστημίου του Strathclyde της Σκωτίας (Ηνωμένο Βασίλειο). Σήμερα  είναι ειδικός συνεργάτης του εν λόγω κέντρου

Από το 1998 έως το 2000 συνεργάστηκε με το Δρομοκαΐτειο Θεραπευτήριο, ενώ από το 1999 εργάζεται ως ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής παρακολουθώντας ατομικά πελάτες και ομάδες. Το 2005 ήταν συνιδρυτής του «Εργαστηρίου Ψυχοκοινωνικών Μελετών" το οποίο έχει πολυσχιδή δραστηριότητα. Σκοπός του είναι να προάγει την έρευνα και την εκπαίδευση στο χώρο της συμβουλευτικής, της ψυχοθεραπείας, της ψυχοδιαγνωστικής και της προσωπικής ανάπτυξης μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων, βιωματικών εργαστηρίων και διαλέξεων καθώς και της εκπόνησης ερευνών και μελετών. Επίσης, δραστηριοποιείται στο χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας προσφέροντας δυνατότητες για βιωματική μάθηση, αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και θεραπεία.

Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά κλαδικά περιοδικά, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε διάφορα πάνελ εκπομπών. Έχει διεξάγει επείσης, ποιοτική έρευνα, σε επίπεδο M.Sc., με τίτλο: Life change in non mental health professionals trained in PCA: An Interpretative Phenomenological Analysis

Νεκταρία Πατεράκη Καστρινάκη

Σύμβουλος- Επόπτρια

Address:
Χανιά Ελλάδα
Email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Phone:28210 45055
 

Η Πατεράκη-Καστρινάκη Νεκταρία είναι πτυχιούχος ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδέυτρια και επόπτρια στην Προσωποκεντρικη και στη μη κατευθυντική παρέμβαση N.D.I.  Η ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση είναι στη συστημική, στη προσωποκεντρική και στη μη κατευθυντική παρέμβαση N.D.I καθώς και στη θεραπεία ζεύγους στη συγκινισιακά εστιασμένη θεραπεία (e.f.t) της Sue Johnson. Είναι συνιδιοκτητρια του κεντρου «η τέχνη του θεραπευειν», στο οποίο είναι εκπαιδεύτρια και επόπτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα τεσσάρων ετών στην εκπαίδευση ενηλίκων στη συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεια προσωποκεντρικης και μη κατευθυντικής παρέμβασης όπου είναι αναγνωρισμένα από την ελληνική και Ευρωπαϊκή Εταιρια Συμβουλευτικής καθώς και από τον παγκόσμιο οργανισμό της NDI. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά στα Χανιά παρέχοντας συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε εφήβους ,ενήλικες ,ζευγάρια και οικογένειες. Επιπρόσθετα, συντονίζει ομάδες γονέων , ομάδες εφήβων και ομάδες δασκάλων με τη μέθοδο εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα και δασκάλου(ΕΑΓ και ΕΑΔ τουTomas Gordon) καθώς και ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, ομάδες σεξουαλικότητας και ερωτικών σχέσεων, ομάδες στήριξης στο πένθος και την απώλεια σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα τα τελευταία δέκα χρόνια συντονίζει ομάδες σε μαραθωνίους ψυχοδράματος καθώς και συμποσίων Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας Συγχρόνως παρακολούθησε το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην art therapy Στα Χανιά παραδίδει σε εβδομαδιαία βάση ,σε σχολεία, διαλέξεις σε θέματα που αφορούν τόσο το παιδί όσο το σχολείο και την οικογένεια. Όσον αφορά τις ενεργειακές σωματικές θεραπείες, είναι εκπαιδευμένη στην κρανιοιερή και Reiki master.

Βαγγέλης Βελέτσος, PgD

Ο Βαγγέλης Βελέτσος είναι Προσωποκεντρικός Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλος Εξαρτήσεων και Συνεξάρτησης και Σύμβουλος Ζεύγους EFT. Σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση Αλέξανδρος Μπάλτας Α.Ε. (ψυγεία, αποθήκευση τροφίμων), όπου εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος για 19 χρόνια. Παράλληλα συμμετείχε σε διαδικασίες ατομικής του θεραπείας και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης κλπ, αναπτύσοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία και απ΄το 2003-2006 εκπαιδεύτηκε ως Προσωποκεντρικός Σύμβουλος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΚΕΠΠ (μετέπειτα ICPS). Αργότερα εκπαιδεύτηκε στη Συμβουλευτική Εξαρτήσεων σε ένα πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της California, San Diego και του ΚΕΘΕΑ. Ακολούθησε η εκπαίδευσή του στην Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (EFT). Συμμετείχε επίσης σε πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων, όπως μουσικοθεραπείας, απώλειας και πένθους, οικογενειακής θεραπείας και σε πολλά άλλα.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε Θεραπευτικές Κοινότητες Απεξάρτησης από ουσίες και αλκοόλ καθώς και σε Ανοιχτά Προγράμματα, ως Θεραπευτής εξαρτημένων σε ομάδες και σε ατομικές συνεδρίες. Διευκόλυνε ομάδες γονέων και συγγενών εξαρτημένων. Συνεργάστηκε επίσης με ΙΕΚ, όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σπουδαστές και καθηγητές. Από το 2006 διατηρεί το δικό του γραφείο όπου παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, ομάδες, ζευγάρια και οικογένειες. Η δεύτερη μεγάλη του αγάπη είναι η μουσική και η σύνθεση, τις οποίες υπηρετεί παράλληλα με την συμβουλευτική.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 47, Θεσσαλονίκη 54622

Τηλ: 2310 266708 , 6944614333
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυγερινού Έλλη, MSc

 • Αυγερινού Έλλη, MSc 
  Εξωτερική Συνεργάτης, Ψυχολόγος, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια,
  Εκπαιδεύτρια, Επόπτρια, ECP,
  Πρόεδρος της Ε.Π.Β.Ε

Σύντομο βιογραφικό

Η Έλλη Αυγερινού, μετά από τις αρχικές της σπουδές στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετά από καριέρα 20 ετών στον τραπεζικό χώρο,  αποφάσισε να στραφεί στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχοθεραπείας. Εκπαιδεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία και σπούδασε Ψυχολογία.

Το 2001 απόκτησε το Μεταπτυχιακό δίπλωμα Postgraduate Diploma in Person-centered Counselling, University of  Strathclyde, Glasgow, Scotland.

 Το 2004 απόκτησε  Πτυχίο του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2006-2007 παρακολούθησε εκπαίδευση στην προσωποκεντρική εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο ICPS, πρώην ΚΕΠΠ, στην Αθήνα.

Το 2011 απέκτησε το Master of Science in Person-Centered Counselling, University of Strathclyde.

Από τον Ιανουάριο 2015 εκπαιδεύεται στην EFT θεραπεία ζεύγους στο κέντρο Focusing στην Αθήνα.

Εργάστηκε από το 2002-2013 σαν εκπαιδεύτρια,  ψυχοθεραπεύτρια  και επόπτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική του Κολλεγίου ICPS στην Αθήνα.

Από τον Μάιο του 2015 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΠΒΕ (Ελληνική Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρία).